«Η Ελλάδα σχεδιάζει έκδοση νέου ομολόγου μέχρι τον Ιούνιο», αναφέρει ο διεθνής Τύπος

Στο θέμα αναφέρονται με εκτενή ρεπορτάζ οι εφημερίδες Le Figaro και La TribuneΤονίζουν ότι στα σχέδια της Ελλάδας είναι μια νέα έξοδο στις χρηματαγορές με την έκδοση ενός ακόμα ομολόγου μέχρι το καλοκαίρι

Το ελληνικό ομόλογο και η επόμενη έκδοσή του απασχολεί τον διεθνή Τύπο που αφιερώνει εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα.

Ειδικότερα, οι εφημερίδες Le Figaro

και La Tribune αναδημοσιεύουν το τηλεγράφημα του Reuters, που αναφέρεται στα σχέδια της Ελλάδας για νέα έξοδο στις χρηματαγορές με την έκδοση ενός ακόμα ομολόγου μέχρι το καλοκαίρι.

Στον σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται ακόμα και η αποπληρωμή έως και 4 δισ. ευρώ των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, δήλωναν αξιωματούχοι στο Reuters.

Η νέα έκδοση ομολόγου που προγραμματίζεται να γίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου, θα είναι η τρίτη κατά σειρά, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης. Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε το σχέδιο, λέγοντας ότι η έκδοση ίσως γίνει το δεύτερο τρίμηνο, με το μέγεθός της να είναι περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνεται στα εν λόγω δημοσιεύματα.

Σε χαμηλό επίπεδο ενός μήνα υποχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν στο 3,646%, που είναι χαμηλό επίπεδο ενός μήνα, εν μέσω αισιοδοξίας για μία νέα έκδοση ομολόγου τους ερχόμενους μήνες και της συζήτησης για την αποπληρωμή δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς κινείτο κοντά στο μηδέν σήμερα, καθώς οι όλο και περισσότερες ενδείξεις αδυναμίας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας αντιστάθμισαν την αισιοδοξία σχετικά με τις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας και ένα πιο ήπιο Brexit. Μετά από τις μεγαλύτερες μειώσεις σχεδόν τριών ετών που σημείωσαν τον Μάρτιο, οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών τίτλων (Bunds) αυξήθηκαν στις αρχές του Απριλίου, εν μέσω βελτίωσης των στοιχείων της παγκόσμιας οικονομίας και της διαφαινόμενης προόδου στις συζητήσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για το εμπόριο. Σήμερα, ωστόσο, επανήλθε μία νότα επιφυλακτικότητας.

Οι παραγγελίες για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα μειώθηκαν απρόσμενα τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Είχε προηγηθεί η είδηση ότι τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας χαμήλωσαν την πρόβλεψή τους για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019 στο 0,8% από 1,9%. Το γερμανικό 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν κοντά στο 0%, χωρίς μεταβολές στη διάρκεια της ημέρας. Χθες είχε αυξηθεί πέντε μονάδες βάσης, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τα μέσα Ιανουαρίου.

Πέραν της αισιοδοξίας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, οι ελπίδες για μία πιο ήπια έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισαν την ελκυστικότητα των στοιχείων ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια για τους επενδυτές. Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες νομοθεσία που θα αναγκάσει την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να ζητήσει παράταση του Brexit για να αποτραπεί μία άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας στις 12 Απριλίου χωρίς συμφωνία. Υπήρχε, επίσης, κάποια εστίαση της προσοχής στα πρακτικά της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Μάρτιο, που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, ιδιαίτερα για λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της ΕΚΤ να χορηγήσει φθηνά δάνεια στις τράπεζες και τη συζήτηση για την κλιμάκωση των επιτοκίων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα