Ο Θάνος Πλεύρης προτείνει αύξηση της στρατιωτικής θητείας

«Να μην φοβηθούμε ν’ ανοίξει επιτέλους η κουβέντα για τη λελογισμένη αύξηση της στρατιωτικής θητείας» λέει ο Θάνος Πλεύρης με άρθρο του στο site thepresident.gr.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για να δικαιολογήσει την πρότασή του αυτή αναφέρει «όχι για λόγους αξιομάχου του στρατεύματος, αυτό δεν αμφισβητείται, αλλά για λόγους πληρέστερης εκπαίδευσης των εφέδρων οπλιτών μας και την καλύτερη ενίσχυση των επαγγελματιών οπλιτών μας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Θάνος Πλεύρης υπηρέτησε τη στρατιωτική

του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, κάτι το οποίο έχει αναφέρει πολλάκις και το αναφέρει για άλλη μία φορά και στο άρθρο που αναφέρουμε.

«Η στρατιωτική θητεία είναι από τις ύψιστες τιμές που μπορεί να βιώσει ένας πολίτης. Ο γράφων έχει το προνόμιο να έχει υπηρετήσει εθελοντικά στις ειδικές δυνάμεις ως πεζοναύτης και λοχίας εκπαιδευτής καταδρομέων και πεζοναυτών υλοποιώντας παράλληλα και τμήμα της διδακτορικής του διατριβής. Με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη τιμή ότι όταν κάποιοι δήλωναν αντιρρησίες συνειδήσεων ή λούφαραν με στρατιωτική θητεία χάδι, υπηρετούσα στο πιο δύσκολό επίπεδο που μπορεί να υπηρετήσει ένας μη επαγγελματίας οπλίτης», γράφει και συνεχίζει: «Ο στρατός μόνο καλό μου έκανε και σίγουρα δεν με ανέκοψε ούτε από τις σπουδές μου ούτε από την μετέπειτα πορεία μου. Δεν αντέχω λοιπόν κάποιος να αισθάνεται ότι μια θητεία εννέα μηνών του ανακόπτει τα σχέδια, επειδή είναι φυγόπονος ή δεν έχει αίσθηση προσφοράς στην Πατρίδα».

Μιας και μιλαμε για την τουρκική άσκηση θυμαμαι τις νυκτερινες εκπαιδεύσεις και τα περιπολα μαχης με τις σειρές μου 291β το 2005 στο Πεύκο (απο οπου η φωτο κατα την εκπαιδευση).Καποια κιλά βαρύτερος και με δυο χιαστούς ομως παντα ετοιμος.Η εμπειρία των Ειδικών Δυνάμεων ανεκτίμητη pic.twitter.com/Xp5uSMLbvB

Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) February 26, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα