Yeni Safak: Πορεία προς τον βορρά για το Oruc Reis, έρευνες σε Ρόδο και Καστελόριζο

Συνεχίζει τις δραστηριότητες του στη Ανατολική Μεσόγειο το ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου με βάση τα όσα αναφέρει και η εφημερίδα «Yeni Safak». Με την Άγκυρα να συνεχίζει τις προκλήσεις στην περιοχή. Την ώρα που Ελλάδα και Γαλλία έχουν κοινό «μέτωπο» κατά της Άγκυρας, παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Συνεχίζει την αποστολή

του: Το Oruc Reis θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο».

Το δημοσίευμα με τίτλο «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Oruc Reis θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο» αναφέρει ακόμα ότι «έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 km², ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 km² φτάνοντας 6 μίλια από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Tο πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 km² θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως τις 12 Σεπτεμβρίου. Στη δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km² μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου», αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα είχε κάνει γνωστό πριν από λίγες ημέρες πως το σεισμογραφικό αναμενόταν να συνεχίσει τις δραστηριότητές του χωρίς να επιστρέψει στο λιμάνι. Κάτι που επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «στοχοποιώντας» το Καστελόριζο…

Ακολούθησε η παράνομη παράταση της NAVTEX από την Τουρκία για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Ελλάδα να απαντά με αντι-NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις και ανακοίνωση από τη ΥΠΕΞ.

Türkiye Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile arasındaki gerilimden etkilenmeksizin faaliyetlerini sürdürüyor.

Meis ve Rodos karasuları bitimine kadar toplamda 15 bin kilometrekarelik alan #orucreis tarafından taranacakhttps://t.co/CGb8rIuH9w. pic.twitter.com/hLRetYHR0d

— Yeni Şafak (@yenisafak) September 1, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα