Δερμιτζάκης για 45χρονο από την Ξάνθη – «Δεν είναι απίθανο να ξανακολλήσει κάποιος κορονοϊό» (video)

Προβληματισμό στις υγειονομικές Αρχές έχει προκαλέσει η περίπτωση του 45χρονου από την Ξάνθη που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ είχε νοσήσει και πριν από τέσσερις μήνες, αν και στο ενδιάμεσο τα οκτώ τεστ στα οποία είχε υποβληθεί είχαν βγει αρνητικά.

Η περίπτωσή του παρακολουθείται στενά και απασχολεί και τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς η επαναλοίμωξη είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό δείγμα.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση μίλησε στο MEGA

ο καθηγητής Ιατρικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το ενδεχόμενο να ξανακολλήσει κάποιος δεν είναι απίθανο. «μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή». «Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο. Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά θα είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει».

Ο κ. Δερμιτζάκης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από κάθε σχολείο και να κάνουν το maximum των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν και όχι το minimum» τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων να εφαρμόσουν όσο καλύτερα μπορούν τα μέτρα προστασίας», ενώ συμπλήρωσε πως «καλό θα ήταν να δημιουργηθούν βίντεο προκειμένου τα παιδιά να μάθουν τους λόγους της χρήσης της μάσκας και τη διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα