Ο Σταμάτης Φασουλής στο altsantiri.gr: Μου πήρε αρκετό καιρό να καταλάβω την προσωπικότητα του Ωνάση

Συνέντευξη: Βάσω Λιόκαυτου

Ο Σταμάτης Φασουλής αυτόν τον χειμώνα μεταφέρει τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση στο θεατρικό σανίδι.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας δημιούργησε την παράσταση «Ωνάσης: Τα θέλω όλα» και θα ενσαρκώσει τον έλληνα κροίσο στη σκηνή του Παλλάς.

Μία ανάσα πριν την πρεμιέρα ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε στο altsantiri.gr για την παράσταση που

του πήρε αρκετό καιρό για να τη γράψει καθώς όπως μας εξήγησε καθώς δεν ακολούθησε την πεπατημένη μεταφέροντας κάποιο βιβλίο με τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση στο θέατρο αλλά έκανε έρευνα και δημιούργησε ένα νέο έργο.

Κύριε Φασουλή πώς σας ήρθε η ιδέα να μεταφέρετε στο θεατρικό σανίδι τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση;

Δεν ήταν δική μου ιδέα αλλά του παραγωγού, Γιάννη Κέντ. Στην αρχή με φόβισε πάρα πολύ, ήθελα ένα βιβλίο αυτό που ήξερα δηλαδή να το κάνω θέατρο αλλά είδα πως αυτό δεν γίνεται. Ήταν ελλιπές κάθε βιβλίο και προτίμησα να μαζέψω ψηφίδες από βιβλία, από συνεντεύξεις, από ειδήσεις της εποχής, από εφημερίδες και περιοδικά, από αφηγήσεις προσώπων που τον γνώρισαν. Έτσι έφτιαξα ένα ψηφιδωτό, ένα παζλ δηλαδή που νομίζω καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί να καλυφθεί μία τέτοια προσωπικότητα σαν τον Ωνάση.

Πόσο εύκολο ήταν να μπείτε στη ψυχοσύνθεσή του και να καταλάβετε αυτόν τον άνθρωπο;

Πέρασε αρκετός καιρός. Άρχισα να γράφω μετά τον Γενάρη αλλά μετά τον Μάρτιο άρχισα να καταλαβαίνω και να μπορώ να αρθρώσω σε λέξεις αυτό που αισθανόμουνα. Δηλαδή ενώ το συζητούσα, το προσπαθούσα, έγραφα και έσκιζα συνεχώς, το κοιτούσα από δω, το κοιτούσα από κει. Η πρώτη λέξη μπήκε τον Μάιο και η τελευταία πριν λίγες ημέρες στην πρόβα.

Η ομοιότητα με τον Αριστοτέλη Ωνάση μετά την «μεταμόρφωσή» σας είναι εκπληκτική.

Αυτό είναι όμως το πιο εύκολο. Το θέμα είναι να μεταμορφωθείς κι εσωτερικά κι αν το καταφέρω…Ευχηθείτε μου να το καταφέρω και θα σας αγαπάω πάρα πολύ.

Ταυτότητα παράστασης

Η παράσταση του Σταμάτη Φασουλή αποτελούμενη από ένα θίασο 30 ηθοποιών, βασισμένη σε διεθνή βιβλιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα και προσωπικές μαρτυρίες, θα αποτελέσει μια θεατρική απόδοση της ζωής του Ωνάση με όλα τα στοιχεία του γνήσιου θεάτρου. Δράση, σασπένς, ύβρη και κάθαρση. Στο ρόλο του Αριστοτέλη Ωνάση ο Σταμάτης Φασουλής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες της ζωής του, τη Τζάκι Κένεντι υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα, την Μαρία Κάλλας, η Κατερίνα Παπουτσάκη και την Τίνα Λιβανού, η Ευγενία Δημητροπούλου. Στο ρόλο του δαιμόνιου δημοσιογράφου που ερευνά και καταγράφει τη ζωή του, ο Μέμος Μπεγνής. Τον Ωνάση σε νεαρή ηλικία ερμηνεύει ο Αγησίλαος Μικελάτος.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Σταμάτης Φασουλής

Δήμητρα Ματσούκα

Κατερίνα Παπουτσάκη

Μέμος Μπεγνής

Ευγενία Δημητροπούλου

Αγησίλαος Μικελάτος

Παίζουν ακόμα αλφαβητικά:

Πένυ Αγοραστού, Γιάννης Αθητάκης, Μανώλης Γεραπετρίτης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Τατιάνα Μελίδου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Τζένη Σκαρλάτου, Νίκος Σταυρακούδης, Κοραλία Τσόγκα, Κώστας Φαλελάκης και άλλοι.

Η παράσταση ανοίγει αυλαία στις 11 Οκτωβρίου

Προπώληση από την www.viva.gr

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 20:30

Κυριακή: 19:00

Keywords
Τυχαία Θέματα