«Εντός Παρενθέσεως;»: Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά

Το νέο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, ομότιμου καθηγητή ΕΜΠ, πρώην υπουργού και  μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσιες Πατάκη, με τίτλο «Εντός Παρενθέσεως;»

Μια έκδοση που η κυκλοφορία της συνέπεσε με το αποτέλεσμα των εκλογών και το άνοιγμα της συζήτησης για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου, ενώ έχει ως αντικείμενο

την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018.

Πώς προέκυψε o ΣΥΡΙΖΑ; Ποια φυσιογνωμία διαμόρφωσε; Ποια στρατηγική συγκρότησε; Πώς έφτασε στη θέση του κυβερνήτη της χώρας; Ποιες εμπειρίες αποκομίζει από την άσκηση κυβερνητικών ευθυνών;

Όσα γράφονται αφορούν όλους μας και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του. Η εκλογή στον πυρήνα της Ευρώπης μιας κυβέρνησης που καταστατικά επιδιώκει να εναντιωθεί στην οικουμενική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού συνιστά συμβάν με ευρύτερη σημασία. Ιδίως όταν πρόκειται για κυβέρνηση ενός κόμματος με τον προσδιορισμό «ριζοσπαστική Αριστερά» στο όνομά του.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εμπειρία που συσσωρεύεται συναφώς, συνιστά ένα πολιτικοκοινωνικό «πείραμα» εν εξελίξει, του οποίου η έκβαση αφορά εξ αντικειμένου φίλους και πολέμιους, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του «Ονόματα του κομμουνισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα