Ο Ντιέγκο Μαραντόνα κλείνει τα 57 και εμείς θυμόμαστε τις επικές του ατάκες (video)

«Δύο όνειρα έχω. Το ένα είναι να παίξω στο Μουντιάλ και το άλλο να το κατακτήσω» ήταν μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες φράσεις του Ντιέγκο Μαραντόνα, σε βίντεο που εμφανίζεται πιτσιρικάς να χειρίζεται την μπάλα με μοναδική επιδεξιότητα.

Ο Μαραντόνα γνωρίζοντας για ποιον λόγο ήρθε στη ζωή, θα εκπλήρωνε τα όνειρά του στα γήπεδα του Μεξικό, στο Μουντιάλ του 1986. Μάγος, ποδοσφαιριστής – αλήτης, κοινωνικό φαινόμενο, βουτηγμένος στην αμαρτία, εθισμένος στην κοκαΐνη, αντι-ήρωας, ταλέντο, αντισυμβατικός αθλητής που ακολουθούσε τους δικούς του «κανόνες». Όλα αυτά και πολλά

άλλα ακόμα συνθέτουν την προσωπικότητα του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Για τη σημερινά (30/10) του γενέθλια, στα οποία κλείνει τα 57, ας θυμηθούμε τις σημαντικότερες ατάκες του που φωτίζουν τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του.

Για το πρώτο γκολ εναντίον της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 1986 είπε «Ήταν το χέρι του Θεού».

Όσο για το ποιος θα ήθελε να γίνει αν μπορούσε να ξαναγεννηθεί είπε το 1992: «Εάν πεθάνω, θέλω να ξαναγεννηθώ σαν ποδοσφαιριστής. Και συγκεκριμένα ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Είμαι ένας παίκτης που μοιράζει χαρά στον κόσμο και αυτό από μόνο του με γεμίζει».

Για τον Πελέ είπε: «Ο κόσμος με ψήφισε ως τον κορυφαίο του αιώνα. Και τώρα μου ζητάνε να μοιραστώ το βραβείο με τον Πελέ. Δεν μοιράζομαι τίποτα».

Σχολιάζοντας τις διαφορές τους: «Με κρίνουν για τα 12 χρόνια που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, κάτι που ο Πελέ δεν έκανε. Σοβαρευτείτε, μην με συγκρίνεται άλλο με εκείνον».

Για τα όσα είχε πει ο Πελέ για τον Νεϊμάρ: «Λέει ότι είναι ο καλύτερος στον πλανήτη; Ίσως να έχει δίκιο, αφού ο Μέσι είναι από άλλον πλανήτη».

Για τα παιδικά του χρόνια και τη φτώχεια: «Μεγάλωσα σε μία φτωχή γειτονιά του Μπουένος Άιρες. Μακριά από φως, νερό και τηλέφωνο».

Για τη διασημότητα: «Ξέρω πως το να είσαι φτωχός είναι δύσκολο. Αλλά το ίδιο δύσκολο είναι να είσαι διάσημος».

Για την… παραίτηση και την αλληλεγγύη: «Θέλω να χτυπήσω ανθρώπους που σηκώνουν ψηλά τα χέρια τους. Όταν τα βλέπω κάτω, όμως, θέλω να τους βοηθήσω».

Για την αμερικάνικη πολιτική: «Νομίζω ότι ο Μπους είναι δολοφόνος. Θα ηγηθώ του κινήματος εναντίον του ώστε να μην πατήσει το πόδι του σε αργεντίνικο έδαφος».

Για τον Τσάβες και τον Κάστρο: «Πιστεύω στον Τσάβες. Είμαι οπαδός του. Ό,τι κάνει ο Φιντέλ Κάστρο, ό,τι κάνει ο Τσάβες, για μένα είναι το καλύτερο».

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε το altsantiri.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα