Ο Μητσοτάκης καλεί καταθέτες του εξωτερικού να μην επιστρέψουν τα λεφτά τους (video)

Την ώρα που η χώρα παλεύει να βγει στο «ξέφωτο» μετά από 8 χρόνια μνημονίων και θυσιών του ελληνικού λαού, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί επιμένουν όχι μόνο να καταστροφολογούν, αλλά και να τορπιλίζουν την προσπάθεια η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σε ομιλία του στον ΣΕΒ απέδειξε πως στον βωμό των κομματικών του συμφερόντων, δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμη και τα εθνικά.

«Αποταμιεύσεις οι οποίες σήμερα υπάρχουν στα

σεντούκια, που δεν επενδύονται, που πρέπει να επιστρέψουν στις τράπεζες. Εταιρικές καταθέσεις οι οποίες ακόμα είναι στο εξωτερικό και οι οποίες πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα μας όταν θα υπάρχει η κατάλληλη πολιτική σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Ο κύριος Μητσοτάκης ενώ συμφωνούσε ότι δεν είναι λογικό, ηθικό και δίκαιο να ζητούν ρυθμίσεις από το τραπεζικό σύστημα και την ίδια στιγμή να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό αν είναι αληθές αυτό που μου μεταφέρθηκε, χθες δήλωσε ότι εταιρικές καταθέσεις στο εξωτερικό πρέπει να γυρίσουν στη πατρίδα όταν υπάρχει κατάλληλο κλίμα στη χώρα. Λέει να αφήσουνε και άλλο τα χρήματα τους στο εξωτερικό; Νομιμοποιεί αυτή την παρασιτική τακτική; Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου είναι αντίθετες με αυτές τις τακτικές».

«Η ΝΔ τους κάλεσε όλους να επιστρέψουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα», του απάντησε η κ. Μπακογιάνη διαψεύδοντας ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσότακη είχαν αυτό το νόημα. «Ο αρχηγός της ΝΔ δεν είπε αυτό για την επιστροφή των καταθέσεων. Μιλάμε για αυτούς που τα κέρδη τα παρήξαν στην Ελλάδα και τα βγάζουν στο εξωτερικό».

«Αν είναι ακριβής η δήλωση που μου μεταφέρθηκε είναι λάθος και είναι ανεύθυνο. Αν είναι έτσι όπως τα λέτε δεν έχω κανένα λόγο να μην την χαιρετίσω», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα