Ο Μελέτης Ηλίας στο Altsantiri.gr: Αποφάσισα να κάνω TV και έχω κλειστεί πέντε χρόνια σε ένα πλατό

Ο Μελέτης Ηλίας λίγες ώρες πριν ξεκινήσει περιοδεία με την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» μας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Ρήγα, τον ρόλο του στην παράσταση και για τη σειρά «Το σόι σου» που συνεχίζει για μια ακόμα σεζόν.

Χαμογελαστός, ευδιάθετος και πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση αναφέρθηκε εκτός από τα επαγγελματικά του σχέδια και στις καλοκαιρινές διακοπές που θα τις συνδυάσει με την περιοδεία.

Συνέντευξη: Βάσω Λιόκαυτου

Ξεκινάτε περιοδεία με τις Εκκλησιάζουσες. Μιλήστε μας λίγο γι’αυτή τη συνεργασία

Είμαι πάρα πολύ

χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό τον θίασο του Αλέξανδρου Ρήγα. Δεν είχα συνεργαστεί ξανά μαζί του, δεν είναι τυχαία αυτός που είναι με όλα αυτά που έχει κάνει. Έχει μια τρομερή οργάνωση, πειθαρχεία σε αυτό που κάνει και φυσικά η έμπνευσή του είναι απεριόριστη.

Ο ρόλο σας στην παράσταση;

Κάνω τον ρόλο του Βλέπυρου του άντρα της Πραξαγόρας. Ένας άνθρωπος που ότι δεν κάνει εκείνος αναλαμβάνει να τα κάνει η γυναίκα του, δηλαδή, να πάρει την εξουσία στα χέρια της. Θεωρώ ότι το μεγάλο θετικό αυτής της παράστασης είναι ότι ο καθένας έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι όλοι πολύ ταλαντούχοι γι’αυτό είπα και στη συνέντευξη τύπου ότι πρώτη φορά βλέπω έναν τέτοιο θίασο και δόξα τον Θεό είμαστε πολλοί, ζωή να έχουμε και πιστεύω θα περάσουμε μια πολύ ωραία καλοκαιρινή περιοδεία.

Για έναν ηθοποιό πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η περιοδεία;

Έχεις τις ευκολίες αλλά έχει και τις δυσκολίες της. Οι δυσκολίες είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να αλλάζεις μέρος που αυτό από μόνο του εμπεριέχει μία κούραση επιπρόσθετη σε σχέση με μια παράσταση της Αθήνας αλλά το καλό είναι ότι όλη την ημέρα κάθεσαι και το βράδυ δουλεύεις. Οπότε πας στο καινούριο μέρος, θα κάνεις το μπάνιο σου, θα κάνεις τη βόλτα σου, θα φας ωραία τοπικά προϊόντα και τοπικά φαγητά που δεν είναι τόσο εύκολο εδώ στην Αθήνα. Το «κλειδί» στις περιοδείες είναι να έχεις καλή παρέα. Αν έχεις καλή παρέα περνάς ωραία. Αν ο θίασος αρχίζει να έχει ζητήματα μεταξύ του, θεωρώ ότι είναι ένα βασανιστήριο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω θα περάσουμε πολύ όμορφα.

Περνάμε στα τηλεοπτικά και στην μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει η σειρά «Το σόι σου» αλλά και ο ρόλος σας. Η σειρά συνεχίζει για μια ακόμα σεζόν.

Η σειρά πάει πολύ καλά και συνεχίζει για πέμπτη σεζόν. Αυτό έλεγα και τις προάλλες ότι αποφάσισα να κάνω τηλεόραση και έχω κλειστεί πέντε χρόνια σε ένα πλατό (γέλια). Είναι μεγάλη ευτυχία γιατί υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, το οποίο δίνεται από τους μεγαλύτερους τη Μίρκα (Παπακωνσταντίνου), τη Ρένια (Λουιζίδου), τον Παύλο (Ορκόπουλο) και τον Γιώργο (Γιαννόπουλο). Αυτοί στην ουσία βάλανε τις βάσεις για να δημιουργηθεί το κλίμα ώστε αυτό που περνάμε εμείς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αυτή η ωραία ατμόσφαιρα να την εισπράττει και ο κόσμος και να αγαπήσει αυτή τη σειρά.

Μάλιστα δημιουργήθηκε και μια κουμπαριά μέσα από αυτή τη δουλειά

Ναι ναι! Μια κουμπαριά με τη Βάσω (Λασκαράκη).

Θα μας αποκαλύψετε κάτι από τις εξελίξεις της σειράς; Μια μικρή γεύση από το τι θα δούμε τη νέα σεζόν

Πέρα από την επιστροφή της Αλίνας του Διονύση που υποδύεται η Γωγώ Καρτσάνα από την Ινδία που ήταν δύο σεζόν τώρα θα ξεκινήσουμε πάλι τις γνωστές περιπέτειες με τα σόγια και τα πεθερικά αυτά τα ωραία που περνάει ένα νέο ζευγάρι στις μέρες μας.

Διακοπές θα προλάβετε να κάνετε καθόλου;

Σε συνδυασμό με την περιοδεία. Δηλαδή σε κάποια νησιά που θα πάμε και σε κάποιους προορισμούς όπως η ιδιαίτερη πατρίδα μου από την πλευρά της μητέρας μου, η Αλεξανδρούπολη που θα μείνουμε αρκετό διάστημα στη Θράκη, Κομοτηνή και Ξάνθη θα έχω μαζί την οικογένειά μου ώστε να το συνδυάσουμε γιατί αλλιώς δεν βγαίνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα