Ο Κώστας Σημίτης ανησυχεί για νέα Ίμια

Η βραδιά των Ιμίων δεν θα σβήσει από τη μνήμη κανενός Έλληνα. Και για το σκηνικό που στήθηκε στη βραχονησίδα και για τον χειρισμό από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και για το “Ευχαριστώ τους Αμερικάνους” του πρώην πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής.

Σήμερα, χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ ίχνος αυτοκριτικής (που δεν είναι και το δυνατό σημείο του πρώην πρωθυπουργού) ο Κώστας Σημίτης

έρχεται να δηλώσει ανήσυχος για το ενδεχόμενο ενός νέου θερμού επεισοδίου στο Αιγιαίο.

Σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Κώστας Σημίτης αναφέρεται και στην κρίση του 1996 και την προβάλει στην σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργεί στο Αιγαίο: «Είναι πεποίθησή μου ότι το πρόβλημα των Ιμίων το 1996 δεν προέκυψε τυχαία. Η τουρκική ηγεσία τότε θέλησε να εκμεταλλευτεί την κρίση που προκάλεσε η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η παραίτησή του και η εκλογή νέας ηγεσίας, για την οποία πίστεψε ότι μπορεί να την αιφνιδιάσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία. Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα λόγω των εκλογών δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για δράσεις. Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της στα θέματα των ορίων τόσο της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, όσο και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.»
Keywords
Τυχαία Θέματα