Brexit: «Stop» από τον Μπόρις Τζόνσον στην καταβολή των οφειλόμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

«Για να κλείσουμε μια καλή συμφωνία, τα χρήματα είναι καλό λιπαντικό»Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών,  που είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, μίλησε στη «The Sunday Times»

Στη Μεγάλη Βρετανία έρχονται στο προσκήνιο νέα μπλεξίματα με το θέμα του Brexit, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι. Η πρωθυπουργός πλήρωσε, άλλωστε, και τους χειρισμούς της σ’ αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι

ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή στον πρωθυπουργικό θώκο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sunday Times» ότι θα αρνηθεί να καταβάλει τον «λογαριασμό του διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση — το ποσό των 39 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει συνομολογηθεί ότι θα οφείλει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες όταν αποχωρήσει — αν οι Ευρωπαίοι δεν προσφέρουν καλύτερους όρους όσον αφορά στο Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον διεμήνυσε ότι το ποσό θα αρχίσει να καταβάλλεται μόνο όταν υπάρξει «μεγαλύτερη σαφήνεια» για το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση.

«Πάντα θεωρούσα ότι ήταν παράδοξο το ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε αυτό το τσεκ πριν να έχουμε κλείσει την οριστική συμφωνία. Για να κλείσουμε μια καλή συμφωνία, τα χρήματα είναι καλό λιπαντικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να παραδέχθηκε ότι όταν ήταν φοιτητής πήρε κοκαΐνη και κάνναβη, αλλά τώρα είναι έτοιμος να κερδίσει για τη Μεγάλη Βρετανία καλύτερους όρους όσον αφορά στο Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα