Ο εφιάλτης της «Μπλε Φάλαινας» επιστρέφει – Αυτοκτόνησε 13χρονη καθοδηγούμενη από το παιχνίδι

Το τελευταίο θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα κορίτσι 13 ετών από την Τουρκία.

Πρόκειται για την Εμινέ Καραντάγκ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι του σπιτιού της αφού είχε αυτοπυροβοληθεί με την καραμπίνα του πατέρα της.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το παιχνίδι την οδήγησε στον θάνατο. Οι συγγενείς της, βρήκαν ζωγραφιές της καθώς και μια λίστα με 25 πράγματα υπό τον τίτλο «τι πρέπει να κάνω πριν πεθάνω». Μαζί και οδηγίες του παιχνιδιού με τις οποίες ενθαρρύνονται οι παίχτες να αυτοκτονήσουν.

Οπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ,

η 13χρονη είχε αφήσει και ένα γράμμα στην οικογένειά της που ξεκινούσε με τη φράση «η αυτοκτονία είναι μια διέξοδος»

«Βρήκαμε ορισμένες σημειώσεις της από τις οποίες προκύπτει ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που έπαιζε τη “Μπλε Φάλαινα”. Στις σημειώσεις έγραφε σήμερα θα κάνουμε αυτό, αύριο εκείνο, “θα χτυπήσουμε αυτά τα παιδιά, θα αυτοκτονήσουμε και θα πάμε στον ουρανό όπου θα αναστηθούμε και θα επιστρέψουμε εδώ”, οπότε καταλάβαμε ότι ήταν υπό την πλήρη επήρεια του παιχνιδιού» δήλωσε ο θείος της 13χρονης.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί από τους παίχτες 50 πράξεις σε 50 ημέρες με στόχο να δημιουργήσει τραυματικές ψυχολογικές εμπειρίες. Το παιχνίδι αυτό έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα πολλά παιδιά στο θάνατο και άλλα να αυτοτραυματιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα