Αμετακίνητος ο Παπαχριστόπουλος – «Αύριο παραδίδω την έδρα μου»

Ένα βήμα πριν τη διάλυσή της βρίσκεται η ΚΟ των ΑΝΕΛ, καθώς ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται αύριο, Παρασκευή να υποβάλλει την παραίτησή του, παραδίδοντας την έδρα του στο κόμμα του, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει.

Την απόφασή του επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ANT1 και τονίζοντας ότι «αυτή την έδρα τη χρωστάω (στους ΑΝΕΛ) και θα την παραδώσω αύριο». Όπως είπε, είχε έτοιμη την παραίτησή του από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ο ίδιος δεν θα έδινε «ξαφνικό θάνατο στο κόμμα» με το οποίο εξελέγη.

Κατέστησε

σαφές ότι παραδίδει την έδρα του οικειοθελώς, «κανείς δεν μου το ζήτησε» ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς η στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται σε αντίθεση με την θέση των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ, θέση την οποία σέβεται απολύτως. Ερωτηθείς αν έχει ανταλλάγματα από τον κ. Τσίπρα, την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε «είναι επιλήψιμο να εκλέγεσαι με σταυρό και όχι να διορίζεσαι;».

«Προϊόν συναλλαγής θα ήταν στον ανασχηματισμό να πάρω υπουργική θέση» τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος, δεσμευόμενος δημόσια ότι θα αρνηθεί υπουργοποίησή του. Ο κ. Παπαχριστόπουλος υπερασπίσθηκε το έργο της κυβέρνησης, είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει κατασυκοφαντηθεί ενώ ερωτηθείς εκ νέου αν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εάν του το ζητήσει η Κουμουνδούρου, απάντησε «ναι γιατί πιστεύω ότι λειτουργεί θετικά για τη χώρα».

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα