Ο… χάρτης των προκριματικών του Champions League – Η Σέλτικ στον δρόμο της ΑΕΚ (εικόνες – video)

Η ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης (1/8) δεν έμαθε οριστικά μόνο ότι θα παίξει κόντρα στην Σέλτικ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League στον δρόμο των πρωταθλητών, καθώς πλέον γνωρίζει και τους υποψήφιους αντιπάλους της σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήξερε πως θα βρει απέναντί του την Σπαρτάκ Μόσχας, μετά τη

σπουδαία πρόκριση κόντρα στη Βασιλεία. Οι κληρώσεις θα γίνουν την Δευτέρα.

Η ΑΕΚ αν περάσει τη Σέλτικ θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών και γνωρίζει ήδη επτά ομάδες που θα μπορούσαν να έρθουν στο διάβα της για την πρόκριση στους ομίλους. Ομάδες που δεν είναι μεγαθήρια και που η Ένωση θα μπορούσε κάλλιστα να παλέψει στα ίσια για τη πρόκριση.

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά αν αποκλείσει και τους Ρώσους τότε θα έχει μια ομάδα ακόμα αντίπαλο προκειμένου να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο πιθανός αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα προκύψει από τον νικητή είτε του ζευγαριού Μπενφίκα – Φενερμπαχτσέ είτε του Ντιναμό Κιέβου – Σλάβια Πράγας και θα γίνει γνωστός με κλήρωση την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο ΠΑΟΚ στην κλήρωση που θα γίνει τη Δευτέρα στη Νιόν θα βρίσκεται στους ανίσχυρους μαζί με το ζευγάρι Άγιαξ – Σταντάρ Λιέγης. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια η UEFA είχε αποφασίσει να μην αγωνίζονται μεταξύ τους ομάδες από την Ρωσία και την Ουκρανία. Κάτι που θα σημαίνει πως ουσιαστικά ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα προκύψει με ορισμό και θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μπενφίκα- Φενέρμπαχτσε. Η απόφαση της UEFA για το διαχωρισμό των ρωσικών και των ουκρανικών ομάδων ίσχυσε στην κλήρωση του Champions League ποδοσφαίρου σάλας που έγινε στις αρχές Ιουλίου.

Celtic v AEK Athens @ChampionsLeague Qualifier tickets on sale now

Keywords
Τυχαία Θέματα