Ο Μπουφόν συνεχάρη τη Γιουβέντους – Άνοδος ρεκόρ της μετοχής της «γηραιάς κυρίας»

Μετά τη μεγάλη πρόκριση στης Γιουβέντους κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στους «8» του Champions League, πολλοί ήταν αυτοί που σκέφτηκαν τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος απέδειξε πόσο μεγάλος άνθρωπος είναι δίνοντας συγχαρητήρια στην πρώην ομάδα του.

Ο 40χρονος Ιταλός πορτιέρο… άφησε τη «γηραιά κυρία» μετά μια… ζωή μαζί της και πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν για να μπορέσει να σηκώσει την κούπα που του λείπει, δηλαδή το Champions League.

Δεν θα το καταφέρει ούτε φέτος, καθώς η πρωταθλήτρια Γαλλίας αποκλείστηκε από τη συνέχεια, ενώ η Γιουβέντους από την άλλη βρίσκεται στους «8».

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, έχει συνδέσει την ζωή και την καριέρα του με την Γιουβέντους και το Τορίνο. Και κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής από την σπουδαία πρόκριση της «γηραιάς κυρίας» στα προημιτελικά του Champions league σε βάρος της Ατλέτικο Μαδρίτης… Της έδωσε συγχαρητήρια μέσω του instagram.

Αμέσως μετά το τέλος του εξ΄αναβολής αγώνα με την Ντιζόν (4-0) για το σαμπιονά, ο iταλός πορτιέρε που ήταν στον πάγκο, έσπευσε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τους «ροχιμπλάνκος». Μετά την εμφατική πρόκριση της ιταλικής ομάδας, ο έμπειρος τερματοφύλακας, ανήρτησε το εξής μήνυμα στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram: «Συγχαρητήρια σε όλους! Η προσπάθεια σας ήταν εξαιρετική. ΥΓ. Σούπερ μίστερ Αλέγκρι».

If you ever feel bad just remember Gianluigi Buffon left Juventus to sign for PSG, only to get knocked out by Solskjær’s United and for Juve to beat Atlético. pic.twitter.com/kg3oPGHp6d

— Marco (@marco_gooner) 13 Μαρτίου 2019

****
Την ίδια ώρα, η επιτυχία της Γιουβέντους είχε άμεσες οικονομικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα η τιμή της μετοχής της πρωταθλήτριας Ιταλίας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, αυξήθηκε κατά 20% και είναι στο καλύτερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2013.

Η Γιουβέντους εισήλθε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου το 2001, με τιμή μετοχής στα 3.7 ευρώ. Να σημειωθεί, επίσης, πως η ομάδα του Τορίνο ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ από το παιχνίδι με την Ατλέτικο.

Club’s share price on the Milan stock exchange. #Juventus shares soared more than 20% on Wednesday after #CristianoRonaldo scored a hat-trick to overturn a two-goal deficit and defeat #AtleticoMadrid in a key #ChampionsLeague match #FootballFinance #SportBusiness #Juve pic.twitter.com/dm8XftY5OF

— Łukasz Bączek (@Lu_Class_) 13 Μαρτίου 2019

Επίσης, τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται σε κάθε οπαδό στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μαζί και με τα έσοδα από τη μπουτίκ, έφτασαν στο ποσό των 5.5 εκατ. ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ για τη «κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

****
Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι είναι ένας από τους παίκτες – σύμβολα, τα τελευταία χρόνια, της Γιουβέντους. Ο ιταλός διεθνής κεντρικός αμυντικός στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, για τη φάση των «16» του Champions League, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των πρωταθλητών Ιταλίας, που φτάνει τις 500 συμμετοχές με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται ο θρυλικός Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (705), ακολουθούν οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν (656), Γκαετάνο Σιρέα (552) και Τζουζέπε Φουρίνο (528).

Presenza numero 500 per Giorgio #Chiellini con la maglia della Juventus. Si festeggia sempre con una vittoria

Keywords
Τυχαία Θέματα