Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει ότι επιδημίες σαν τον κορονοϊό θα ξεσπούν κάθε 20 χρόνια (video)

Πρόβλεψη ότι ένα ιογενές ξέσπασμα σαν αυτό του κορονοϊού μπορεί να συμβαίνει περίπου κάθε 20 χρόνια έκανε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στους Financial Times μέσω Skype για την πανδημία.

Όπως δήλωσε μια τέτοια πανδημία ειναι το «μεγαλύτερο γεγονός που οι άνθρωποι θα βιώσουν σε ολόκληρη τη ζωή τους», ενώ τόνισε ότι αν οι ηγέτες παγκοσμίως

είχαν προετοιμαστεί καλύτερα για να την αντιμετωπίσουν δεν θα χρειαζόταν τώρα να πληρώσουν τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο Μπιλ Γκέιτς επεσήμανε ότι οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το ξέσπασμα της πανδημίας, με «διαγνωστικά μέτρα σε ετοιμότητα, βιβλιοθήκες αντιιικών και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης».

In the first of an FT video interview series on the impact of the pandemic, Bill Gates speaks about how countries need to tackle the pandemic — and how to prevent the world from being caught off guard by another. Read more here: https://t.co/gbvtBj0eJ8 pic.twitter.com/RdvQX5BnN7

Financial Times (@FinancialTimes) April 9, 2020

«Το κόστος όλων αυτών είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με αυτό που περνάμε σήμερα», είπε. «Και τώρα οι άνθρωποι το συνειδητοποιούν. Υπάρχει πραγματικά μεγάλη πιθανότητα κάθε 20 χρόνια περίπου, με τα πολλά ταξίδια που γίνονται στον κόσμο, ένας από αυτούς τους [ιούς] να μεταδοθεί. Και έτσι οι πολίτες αναμένουν από τις κυβερνήσεις να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα ως προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο συνιδρυτής της Microsoft εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα διδάγματα που πήραμε από αυτήν την επιδημία θα οδηγήσουν σε καλύτερη προετοιμασία την επόμενη φορά, ωστόσο εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το κόστος αυτή τη φορά ήταν πολύ υψηλό. 

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας πανδημικής νόσου εδώ και χρόνια, εκτιμώντας ότι μια παγκόσμια κρίση για την υγεία όπως ο κορονοϊός θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Μάλιστα το 2015, μιλώντας σε ένα Ted Talk είχε προειδοποιήσει ότι ο κόσμος δεν ήταν «έτοιμος» για μια πανδημία.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates προσέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, την ενίσχυση των ερευνών για την εύρεση του εμβολίου, για όσους μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή, αλλά και για τα μέτρα πρόληψης και τις προσπάθειες εύρεσης θεραπείας σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει ότι επιδημίες σαν τον κορονοϊό θα ξεσπούν κάθε 20 χρόνια (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα