Κορονοϊός: Ανησυχία για το πότε θα επανέλθει στα καθήκοντά του ο Μπόρις Τζόνσον – Τι είπε ο πατέρας του (video)

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να νοσηλεύεται σε δωμάτιο σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, έχοντας βγει από την εντατική την Πέμπτη (09/04), και στοιχεία για την κατάστασή του έδωσε ο πατέρα του Πρωθυπουργού, αναφέροντας: «Ο γιος μου έφαγε την σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα παίζει σωστά τώρα». Και είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία για την διακυβέρνηση της χώρας, αν και τη θέση του έχει αναλάβει ο νυν Υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

Σημειώνεται πως σε κανονικό δωμάτιο νοσηλείας θα περάσει, όπως όλα δείχνουν, το Πάσχα

των Καθολικών, ο Μπόρις Τζόνσον, με τους γιατρούς να παρακολουθούν τα συμπτώματά του λόγω του κορονοϊού. Ο βρετανός πρωθυπουργός παραμένει υπό στενή παρακολούθηση στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο «BBC» ο πατέρας του πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον είπε: «Ο γιος μου έφαγε την σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα παίζει σωστά τώρα». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει «μια περίοδος προσαρμογής», πριν επιστρέψει στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. «Πρέπει να ξεκουραστεί», υπογράμμισε.

At least Boris Jonson’s father understands the seriousness of the climate emergency, even if his son can only make stupid “jokes” about climate protesters. https://t.co/OROoK9BBbF

— Rosanna Bienzobas (@RosannaBienzob1) October 9, 2019

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε ο Τζόνσον θα μπορεί να είναι σε θέση να αναλάβει εκ νέου τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα και ο Ράαμπ, σε δηλώσεις του πριν την τελευταία εξέλιξη της υγείας του Τζόνσον – υπογράμμιζε τη σημασία να επιτραπεί στον πρωθυπουργό να εστιάσει στην ανάρρωσή του.

Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για κενό εξουσίας με την απουσία του αυντηρητικού ηγέτη. Η βελτίωση της υγείας του Τζόνσον ήταν ένα από τα λίγα θετικά νέα, καθώς η χώρα βυθίζεται στην κρίση του ιού, με τον καθημερινό απολογισμό θυμάτων να είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Ο 55χρονος Τζόνσον εισήχθη την Κυριακή (05/04) το βράδυ στο νοσοκομείο «St Thomas του Λονδίνου» μετά από επίμονο πυρετό και βήχα και μεταφέρθηκε την Δευτέρα στην εντατική, όπου έμεινε για τρεις νύχτες.

The inside story of how coronavirus left Boris Johnson in hospital and the country without its leader https://t.co/4AQzjuYunZ via @bpolitics

John Finn (@SeanFionn) April 10, 2020

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε απόψε από την εντατική πίσω στο δωμάτιο, όπου βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση κατά την πρώτη φάση ανάρρωσής του», τόνισε ο εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του και συνέχισε: «Είναι σε εξαιρετικά καλή διάθεση».

Ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που νοσηλεύεται έχοντας μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό, κάτι που τον ανάγκασε να παραδώσει τα ηνία της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς η πανδημία στην Βρετανία φτάνει στην θανατηφόρα της κορύφωση.

«Σπουδαία νέα» ήταν η αντίδραση με tweet του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του βρετανού πρωθυπουργού. Η είδηση για το εξιτήριο του Τζόνσον από την εντατική, έφερε, μάλιστα, μια μικρή άνοδο της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Πηγή: Κορονοϊός: Ανησυχία για το πότε θα επανέλθει στα καθήκοντά του ο Μπόρις Τζόνσον – Τι είπε ο πατέρας του (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα