Νόμος του Κράτους το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57/ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης

της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν.3663/2008 (Α΄ 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις».

Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν, επί της αρχής, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής. «Κατά» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. ​

Υπενθυμίζεται πως ο αρμόδιος Υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, είχε αποδώσει τη διάταξη για την παραγραφή ποινών, στη μεγάλη ανάγκη αποφόρτισης του όγκου των υποθέσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

«Υπάρχει πρόβλημα με αυτή τη ρύθμιση; Ναι. Και, κατά τη δική μου άποψη, κανονικά δεν θα έπρεπε να ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε μια τέτοια ρύθμιση. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Γίνεται για λόγους επίσπευσης των διαδικασιών και, βεβαίως, ελάττωσης ενός τεράστιου όγκου στο χώρο της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό γίνεται. Με ρωτάτε αν είναι σωστό; Προφανώς, κανείς δεν θα απαντήσει ότι είναι σωστό.

Γίνεται από το 1980; Ναι, γίνεται από το 1980. Σήμερα, είμαστε αναγκασμένοι ακόμη περισσότερο να το κάνουμε, διότι αυτή η περίοδος του κορωνοϊού, με τη μη πραγματική λειτουργία των δικαστηρίων, για δύο και πλέον μήνες, αντιλαμβάνεστε ότι, έχει δημιουργήσει άλλου είδους δεδομένα. Και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Και στο πλαίσιο αυτό, αναγκαζόμαστε να φέρουμε τη συγκεκριμένη ρύθμιση», εξήγησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα