Οι Έλληνες επέστρεψαν στις παραλίες και οι Σλοβένοι στις πίστες του σκι – Ξεχωριστές εικόνες

Εκατοντάδες σκιέρ έσπευσαν στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου με το μεγαλύτερο υψόμετρο στη Σλοβενία, καθώς άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από δύο μήνες, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού. Σύμφωνα με το «Reuters», περισσότεροι από 200 σκιέρ μετέβησαν στο θέρετρο «Kanin» στη δυτική Σλοβενία την Κυριακή (17/05). Την ώρα που ο κόσμος στην Ελλάδα είχε ξεχυθεί στις παραλίες

λόγω του καύσωνα.

Η Σλοβενία ​​έγινε την Πέμπτη (14/50) η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που κήρυξε το τέλος της πανδημίας. Η μικρή ορεινή χώρα των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι στιγμής λιγότερα από 1.500 κρούσματα και 104 θανάτους.

Slovenia ends coronavirus and reopens Kanin ski slopes

Almost 300 skiers have already enjoyed the slopes in Slovenia’s highest ski resort this Sunday, after two months of closure due to the coronavirus health crisis. pic.twitter.com/Lgo086KYEU

— Moises Lopez (@chapoisat) May 18, 2020


Παρά την άρση των μέτρων, οι Σλοβένοι καλούνται να κρατούν αποστάσεις και υποχρεούνται να φορούν μάσκες σε κλειστούς δημόσιους χώρους, καθώς και να απολυμαίνουν τα χέρια τους τακτικά.

Η Σλοβενία ​​άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα στις 20 Απριλίου, ενώ αυτή τη βδομάδα ανοίγουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια, καθώς και κάποια σχολεία. Η κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία της Σλοβενίας θα συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 8% φέτος, έναντι ανάπτυξης 2,4% το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα