Νίκησε Φένλο, αλλά έχασε τον Μπουζούκη ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έφτασε σε επίπεδο απόδοσης πρόσφατες εμφανίσεις του, όπως για παράδειγμα με τον Άγιαξ, ήταν, όμως, ρεαλιστής και σοβαρός και κατόρθωσε να φύγει νικητής με 1-0 απέναντι στη Φένλο, σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα.

Η νίκη των «πράσινων» σκιάστηκε, πάντως, από τον τραυματισμό του Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος θα μείνει εκτός για 20 ημέρες, καθώς υπέστη διάστρεμμα β’ βαθμού στον αστράγαλο. Με το «τριφύλλι» έκαναν το ντεμπούτο τους οι Ζαχίντ

και Νούνες.

Οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Διούδης πραγματοποίησε καταπληκτικές αποκρούσεις και τους κράτησε όρθιους σε αυτό το διάστημα. Ο έλληνας τερματοφύλακας επενέβη σωτήρια στο 11’ σε διαδοχικά σουτ των Φαν Όιγεν – Σοριάνο, του Νόιντενκερ στο 37’ και στο τετ-α-τετ με τον Ράιτ, στο 45’.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ελληνική ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, βοηθούμενη και από τις αρκετές αλλαγές που έδωσαν φρεσκάδα κι ενέργεια στο παιχνίδι της, αλλά δεν μπορούσε να κάνει εύκολα φάσεις.

Ως το τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς στο 80’ ο Εμμανουηλίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κίρσμπαουμ, μετά την κάθετη του Δώνη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε τη σέντρα για τον Καμπετσή κι εκείνος με αριστερό εν κινήσει βολέ «έγραψε» το τελικό 1-0.

ΦΕΝΛΟ: Κίρσμπαουμ, Πάχονικ (46’ Σάιμαν), Γιάνσεν (46’ Ντέκερ, 69’ Φαν Μπρούγκεν), Σέφερ (46’ Κουμ), Ρέσελερ (87’ Φαν Ντάικ), Ποστ, Νόιντεκερ, Λίντορστ, Ράιτ, Σοριάνο (46’ Οπόκου), Φαν Όιγεν (60’ Σινκλέρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (46’ Κότσαρης), Θεοχάρης (46’ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος (46’ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (46’ Νούνες), Ινσούα (46’ Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Μπουζούκης (26’ Δώνης), Ζαχίντ (46’ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (69’ Αθανασακόπουλος), Βέργος (46’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Χατζηγιοβάνης).

Είκοσι μέρες εκτός ο Μπουζούκης

Ο Γιάννης Μπουζούκης θα απουσιάσει από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Οι ακτινογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε ο έλληνας άσος ήταν καθαρές και έδειξαν ότι απέφυγε τα χειρότερα.

Μετά την αποχώρησή του από το φιλικό με τη Φένλο υπήρξαν φόβοι για ρωγμώδες κάταγμα, που ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Μπουζούκης υπέστη διάστρεμμα β’ βαθμού, που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός για 15-20 ημέρες.

Ο έλληνας χαφ θα προλάβει σίγουρα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λαμία, ενώ ενδεχομένως να αγωνιστεί και στο τελευταίο φιλικό, με την Ξάνθη. Χτύπησε στον αστράγαλο από σκληρό μαρκάρισμα του Γιάνσεν στο 21’, αποχώρησε σε φορείο και μετέβη σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Λευκή ισοπαλία» στο Καρπενήσι για Παναιτωλικό και ΑΕΛ

Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, που διεξήχθη στο Καρπενήσι, ΑΕΛ και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Η ομάδα του Αγρινίου στάθηκε καλύτερα κι έχασε ευκαιρίες, με αποκορύφωμα εκείνη στο 75’, όταν από λάθος του Ζίζιτς και σέντρα του Καββαδία ο Φυτόπουλος έκανε την προβολή, για να διώξει ο Μπράλιτς επί της γραμμής.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Μπελεβώνης (35’ Τσιγγάρας), Μαλής, Γιοβάνοβιτς (25’ Μπακαδήμας), Λιάβας, Λουσέρο, Ντάλσιο, Φυτόπουλος (35’ Μιμίτο), Ντίας, Ντουάρτε, Μπαΐροβιτς.

Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι: Κνετ, Τσιγγάρας, Λιάβας (74’ Μπελεβώνης), Μαλής (74’ Ντίας), Μπακαδήμας, Ταχάρ, Μιμίτο, Ντάλσιο (62’ Φυτόπουλος), Καββαδίας, Ρομάν, Μοράρ (72’ Ντουάρτε).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Σικάφκα.

Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι: Ρίστιτς, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Ζίβκοβιτς, Μπέρτος, Φατιόν, Σεσέροβιτς, Γιάκος, Φιλίποβιτς, Ντάουντα.

Ξάνθη: «Φιλική» νίκη επί του Παραλιμνίου

Στον δεύτερο αγώνα προετοιμασίας που έδωσε στο Πράβετς της Βουλγαρίας, η Ξάνθη επικράτησε σήμερα το απόγευμα με 3-1 επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, με τον Χρήστο Λισγάρα να σημειώνει δύο από τα γκολ της ακριτικής ομάδας.

Ο Κίκο Ραμίρεθ είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές του και να βγάλει τα συμπεράσματά του, σε μία απαιτητική ημέρα καθώς το πρωινό της ίδιας μέρας υπήρχε προπόνηση.

Μετά από μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με καλό ρυθμό, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τα γκολ των Στάρτζεον (7′), Μουζαλίμη (21′) και Λισγάρα (44′, 51′). Ο πρώτος άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα με πλασέ, ενώ ο Λισγάρας με σέντρα σουτ από μακρινή απόσταση και με κεφαλιά έκανε το 3-1.

ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ (46′ Σάο Μπέντο), Μπαξεβανίδης (46′ Ντίρεσταμ), Λισγάρας (61′ Μαλεζάς), Καρασαλίδης (70′ Τενεκές), Σόσα (46′ Λεωντσάκος), Κοβάσεβιτς (46′ Ντε Λούκας), Καμαρά (46′ Θυμιάνης), Πολέττο (46′ Ντε Αμορίμ), Τζουρίτσκοβιτς (46′ Μπαριέντος), Στάρτζεον (46′ Φασίδης), Γκαργκαλατζίδης (46′ Φάκκης).

Νέα ήττα για τον ΟΦΗ

Την πέμπτη ήττα του στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας γνώρισε ο ΟΦΗ, στην τελευταία αναμέτρηση των Κρητικών σε ολλανδικό έδαφος. Η ομάδα του Ηρακλείου έχασε με 1-2 από τη Βίλεμ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Σεμέντο στο 41′. Στο 67’ ο Τίλμπουργκ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και ο Βρουσάι, που παίζει στους ολλανδούς δανεικός από τον Ολυμπιακό, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 από τα 11 βήματα, στο 80ό λεπτό.

Οι Κρήτες στα έξι φιλικά που έδωσαν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους νίκησαν μόνο την Άντερλεχτ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος, Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Σκορ, Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Μάνος.

Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Βαζ, Κοροβέσης, Σασί, Μπράουν, Φερέιρα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα