Ενεργοποιεί… βόμβα Λάνγκφορντ η ΑΕΚ – Η Μούρθια ανακοίνωσε τον Σάκοτα

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει μεταγραφή… βόμβα, καθώς έχει συμφωνήσει με τον Κιθ Λάνγκφορντ, που έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ της Euroleague και τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, κάνοντας

νταμπλ με τους «πράσινους». Η Μούρθια ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντούσαν Σάκοτα.

Η παρουσία του 36χρονο αμερικανό πόιντ γκαρντ ισχυροποιεί πολύ την περιφέρεια της Ένωσης, ο κόσμος της οποίας είχε «μουδιάσει» μετά τις αποχωρήσεις των Λαρεντζάκη και Σάκοτα.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήθελε να αγωνιστεί σε μια ομάδα που θα του εξασφάλιζε πιο αναβαθμισμένο και σταθερό ρόλο, επιθυμούσε να παραμείνει στην Αθήνα και η επιλογή της ΑΕΚ ήταν η δέουσα γι’ αυτόν.

Στην Euroleague της περυσινής περιόδου ο Λάνγκφορντ είχε μέσο όρο 10,7 πόντους, με αξιοπρόσεκτα ποσοστά: 44,3% στα δίποντα, 39,1% στα τρίποντα και 81,1% στις βολές. Στο Basketball Champions League μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει την Ένωση να πάει πολύ καλύτερα από την περασμένη σεζόν, επαναφέροντάς την στις διεκδικήτριες του τίτλου.

Την ίδια ώρα, επίσημα στην Ισπανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος μόλις την Παρασκευή (26/06) έλυσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ ύστερα από πενταετή παρουσία στην Ένωση, της οποίας ήταν αρχηγός.

Ο 33χρονος διεθνής φόργουορντ συμφώνησε και θα ενταχθεί στο δυναμικό της Μούρθια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς υπέγραψε στους Ίβηρες για ένα χρόνο. Η ισπανική ομάδα, μέλος της Liga ACB, ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάκοτα με ανάρτηση στο Twitter. Στις πρώτες δηλώσεις του, ο παίκτης ανέφερε: «Γεια σε όλους. Είμαι ενθουσιασμένος που θα σας συναντήσω και εύχομαι να έχουμε μία καλή σεζόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα