Νέο περιστατικό πνιγμού σε πισίνα – Θύμα ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ ετών

Μετά την τραγική απώλεια δύο αδερφών στη Ρόδο, ένα νέο κρούσμα πνιγμού σε πισίνα έρχεται να αναδείξει τις ελλείψεις ασφαλείας που υπάρχουν στις τουριστικές υποδομές.

Θύμα αυτή τη φορά είναι ένα οκτάχρονο κοριτσάκι από το Ισραήλπου  έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιουλίου, σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Κρήτης.

Το παιδί ανασύρθηκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του, και παρά τις προσπάθειες γιατρού και διασωστών, δεν επανήλθε, και διεκομίσθη νεκρός στο ΠΑΓΝΗ.

«Κληθήκαμε

στο σημείο και σπεύσαμε άμεσα με ασθενοφόρο, αλλά και μικρό όχημα με το γιατρό. Στο ξενοδοχείο έφτασε και ασθενοφόρο από ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της περιοχής. Το παιδί ήταν σε κατάσταση ανακοπής μετά από πνιγμό. Επί 20 λεπτά τρεις γιατροί επιχειρούσαν να το επαναφέρουν, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε. Δυστυχώς, όμως, το παιδί δεν επανήλθε», ο εκπρόσωπος συντονιστικού του ΕΚΑΒ Κρήτης Γιάννης Ζαφειρίου.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν στην πισίνα που κολυμπούσε το παιδί υπήρχε ναυαγοσώστης, κάτι που θα διερευνήσει η προανάκριση που διενεργεί η Αστυνομία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα