Τραγωδία στη Ρόδο: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονέων – «Δεν ήξεραν κολύμπι τα παιδιά»

Στον εισαγγελέα θα προσαχθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείουΟι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπιΗ οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών, που πνίγηκαν χθες το απόγευμα στην πισίνα ξενοδοχείου όπου διέμεναν στη Ρόδο. Στον εισαγγελέα θα προσαχθούν σήμερα το μεσημέρι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι γονείς των δύο κοριτσιών

κατέθεσαν στους αξιωματικούς της αστυνομίας ότι τα παιδιά τους δεν ήξεραν κολύμπι.

Η οικογένεια ήρθε στο νησί για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους, από τη Γαλλία. Εκτός των δύο κοριτσιών 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι, 10 μόλις ετών.

Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 14:00. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 15:30, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Αμέσως μετά τις 17:00 όμως, οι δύο από τις τέσσερις αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 18:10 έφθασαν εκεί. Όμως δυστυχώς, δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, αφού μπήκαν μέσα, εκτιμάται ότι πανικοβλήθηκαν όταν έφθασαν σε σημείο που δεν πατούσαν και τότε δυστυχώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος της τραγωδίας: Η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 18:00 και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο στις 18:20. Εντόπισε τη μία, η οποία είχε παλμούς και την οποία επιχειρούσαν να επαναφέρουν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Οι γονείς αναζήτησαν και τη δεύτερη αδελφή. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, ούτε οι γονείς ούτε κανείς άλλος είχε δει δυστυχώς ότι λίγα μέτρα παραπέρα στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή η μεγαλύτερη αδελφή της.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού κ. Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

(rodiaki.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα