Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. ευρώ και στην Τουρκία τίποτα

Αιχμές κατά της ΕΕ για “οικονομική βοήθεια” προς την Ελλάδα – “Η Τουρκία τα καταφέρνει μόνη της”, “παραπονέθηκε” ο Ερντογάν«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του», πρόσθεσεΧαρακτήρισε ως “ειρηνευτική” την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας

Λάβρος κατά Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε ξανά ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

ο οποίος “παραπονέθηκε” δημοσίως ότι η Ελλάδα έλαβε οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, σε αντίθεση με την Τουρκία που… τα καταφέρνει μόνη της.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο “σουλτάνος”.

Στην ομιλία του από το Προεδρικό Μέγαρο, πρόσθεσε, επίσης: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Μεταξύ άλλων, ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ως “ειρηνευτική” την επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας σημειώνοντας πως στόχος είναι να μην υπάρξουν απώλειες αμάχων.

Ακόμα, εξέφρασε την ελπίδα πως το Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Αγκυρα προς τούρκους τοπικούς αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα