Νέο επεκτατικό παραλήρημα του Ερντογάν – «Δεν γυρίζουμε την πλάτη στους Τούρκους της Θράκης»

Σε νέο επεκτατικό παραλήρημα επιδόθηκε σε ομιλία του ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «σύνορα της καρδιάς του», στα οποία περιλαμβάνει τη Δυτική Θράκη.

«Έναν αιώνα πριν, οι άνθρωποι στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αλγερία, στο Αφγανιστάν, στη Γεωργία, στην Αίγυπτο, στην Κριμαία και στη Δυτική Θράκη ήταν πολίτες της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου τη θλίψη

του για τα σημερινά «περιορισμένα» σύνορα της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα γυρίσουμε την πλάτη» στους παλαιότερα Τούρκους (Οθωμανούς) πολίτες.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας, τονίζοντας πως δεν πρέπει να δικαιούνται να μιλούν για «πολιτισμό» όταν «οι μεν εφάρμοσαν ναζιστικές πρακτικές στους Ρομά, ενώ οι δε τους απέλασαν. Μη δίνετε σημασία όταν καυχιούνται για το πόσο “πολιτισμένοι” είναι».

Τέλος, έβαλλε και κατά του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), προειδοποιώντας ότι «οι δυτικοί σύμμαχοι νομίζουν ότι μπορούν να τους σώσουν με το να υψώνουν τις σημαίες τους δίπλα στα τεθωρακισμένα του PYD. Θα καταστρέψουμε καθέναν από αυτούς (τους αντάρτες) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην μπείτε στο δρόμο μας».

“Ρόλο – κλειδί” ψάχνει ο Ερντογάν που θυμήθηκε ξανά τα “σύνορα της καρδιάς” του, ενώ τα διεθνή στρατεύματα ετοιμάζονται για σύγκρουση στη Συρία @ANT1TV @NChatzinikolaou @VafiAdni Ειδήσεις από όλον τον κόσμο εδώ https://t.co/zSyzY5FuCJ pic.twitter.com/kqAMyNLVqA

Antenna News (@AntennaNews) 12 Απριλίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα