Πάσχα στο Περιβόλι

21:39 12/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο καλός καιρός βοήθησε αρκετούς Περιβολιώτες να ανταμώσουν στο αγαπημένο τους χωριό και να γιορτάσουν το Άγιο Πάσχα στην πανέμορφη περιοχή της Πίνδου και σε υψόμετρο 1300 μέτρων.

Περιβολιώτες που διαμένουν στα Τρίκαλα, το Βελεστίνο, τη Θεσσαλονίκη , την Αθήνα

και τα Γρεβενά βρέθηκαν τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας με συγγενείς και φίλους και γιόρτασαν την Ανάσταση του θεανθρώπου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και την Κυριακή του Πάσχα ψήσανε τον παραδοσιακό οβελία στην πλατεία του χωριού, όπου μετά το φαγητό δεν έλλειψε, το τραγούδι και ο χορός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο εκ των Περιβολιωτών Γιώργος Βράκας που βρέθηκε στο χωριό του για τις ημέρες του Πάσχα επεσήμανε ότι ο κόσμος ήταν λιγότερος από την προηγούμενη φορά. » Η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθε πολύς κόσμος αυτή τη φορά. Όμως, όσοι βρεθήκαμε στο χωριό περάσαμε ωραία και ανανεώσαμε το ραντεβού για του Αγίου Πνεύματος».

Το Περιβόλι, είναι χωριό του Νομoύ Γρεβενών και κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι . Βρίσκεται 45 χλμ δυτικά της πόλης των Γρεβενών. Είναι χτισμένο στις πλαγιές της ομώνυμης οροσειράς, στα όρια Μακεδονίας – Ηπείρου, σε υψόμετρο 1.260-1.370 μέτρων και είναι έδρα της ομώνυμης Κοινότητας και ανήκει με τον Καλλικράτη ανήκει στον Δήμο Γρεβενών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα