Νέο άλμα στις αγορές από τις ελπίδες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Μπορεί σε υγειονομικό επίπεδο οι εξελίξεις να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και τα κρούσματα από τον κορονοϊό να ακολουθούν ανοδική πορεία, αλλά αυτό το γεγονός δεν δείχνει να αποθαρρύνει τις αγορές, οι οποίες φαίνεται να επενδύουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους για την πανδημία.

Φαίνεται πως οι ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου μάλλον είναι θετικές ή τουλάχιστον αυτό εκτιμούν οι αγορές, αν και ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός για τις λοιμώδεις νόσους, τόνισε: «Δε θα έχουμε εμβόλιο

διαθέσιμο σε μεγάλες ποσότητες πριν από το 2021».

Ως επακόλουθη εξέλιξη και το γεγονός ότι ο δείκτης Dow Jones την Τετάρτη (05/08) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσίασε άνοδο πάνω από 350 μονάδες, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι άλλοι χρηματιστηριακοί δείκτες. Αιχμή αποτέλεσαν τα ισχυρά αποτελέσματα της Walt Disney καθώς επίσης και οι ελπίδες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ανάχωμα στα κέρδη αποτέλεσε μόνο η απογοήτευση για τα στοιχεία της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, την ώρα που Κογκρέσο και Λευκός Οίκος παλεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία για νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Is The Dow Jones Industrial Average Back From The Dead? via @forbes https://t.co/w4RvJpBJ2C #stocks #investing #dowjones #nyse #NASDAQ #Microsoft #Amazon #coronavirus $INDU #SPX $IWM $MSFT $AMZN $WMT $JPM

John Navin (@JPNavin) August 5, 2020

Άνοδος 373 μονάδες για τον Dow Jones

Συνέπεια όλων των ανωτέρω ήταν ο βιομηχανικός Dow Jones να παρουσιάσει κέρδη 373,05 μονάδων ή 1,39%, στις 27.201,52 μονάδες, ο S&P 500 είχε άνοδο 21,26 μονάδες ή 0,64%, στις 3.327,77.

Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ, ενισχυμένος κατά 57,23 μονάδες ή 0,52%, στις 10.998,40 μονάδες. Πρόκειται για την τέταρτη συναπτή συνεδρίαση κατά την οποία οι Dow και S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ για τον Nasdaq ήταν η έκτη. Ο S&P 500 βρίσκεται πλέον σε απόσταση δυο ποσοστιαίες μονάδες από τα ιστορικά υψηλά του, του Φεβρουαρίου του 2020, πριν η πανδημία πλήξει τις ΗΠΑ.

Η Johnson & Johnson, ανακοίνωσε συμφωνία πάνω από ένα δις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων του πειραματικού – προς το παρόν – εμβολίου της κατά του κορονοϊού, εάν το τελευταίο αποδειχθεί ασφαλές και επιτυχημένο στην αντιμετώπιση του ιού. Η μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύθηκε κατά 0,9%.

Η μετοχή της Novavax σημείωσε άλμα 9,8%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η πρώτη φάση δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της κατά του κορονοϊού έδειξε θετική ανταπόκριση ανοσίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, τα ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ με δημοσιονομικά μέσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και διατηρούνται οι διαφωνίες σε αρκετά θέματα.

Στο αντίποδα απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε μόλις 167.000 θέσεις εργασίας, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones για 1 εκατ. θέσεις εργασίας. Συγκριτικά, τον Ιούνιο ο ιδιωτικός τομέας είχε δημιουργήσει συνολικά 4,314 εκατ. θέσεις εργασίας σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της ADP. Τα αρχικά στοιχεία είχαν δείξει 2,4 εκατ. θέσεις.

FOX BIZ NEWS: Stocks surge as Nasdaq nears 11K amid coronavirus vaccine progress pic.twitter.com/JcjoPMDaXy

— Munna A (@beeplusmind) August 6, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα