«Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές αλλαγές», σημείωσε ο Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στις συνταγματικές αλλαγές που ετοιμάζεται να κάνει η χώρα του στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι «μέχρι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί», σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών

του Συντάγματος, όπου θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι «οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια και οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

Σύμφωνα με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, «εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών».

Οι δηλώσεις ακολουθούν την είδηση της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία της χώρας κατά του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, ο Ζάεφ δήλωσε ότι έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ότι κανείς από τους δύο δεν βλέπει παράταση των διαδικασιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 οι δύο πρωθυπουργοί φαίνεται να συμφώνησαν πως «όσο νωρίτερα τελειώσουμε, τόσο καλύτερα για τους πολίτες μας».

(ΜΙΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέχρι, Ιανουαρίου, Ζάεφ,mechri, ianouariou, zaef