Νέα «τρικυμία» στη ΝΔ – Λεκτική επίθεση στην Ντόρα από «γαλάζια» στελέχη

Αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στην επαρχία φαίνεται πως είναι η ΝΔ ενόψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα «γαλάζια» στελέχη σε αρκετές πόλεις να είναι άκρως δυσαρεστημένα με τον τρόπο που διαχειρίζεται η ηγετική ομάδα του κόμματος τα «χρίσματα» σε επίδοξους τοπικούς άρχοντες. Έτσι, μετά το πρόσφατο παράδειγμα με «άρωμα» εμφυλίου στην Καρδίτσα, έρχεται ακόμη ένα – αυτήν τη φορά από την Κρήτη – για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Αναλυτικότερα, όπως αποκάλυψε το cretalive.gr,

σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο, «άναψαν τα αίματα» με τα μεν στελέχη της ΝΔ να επιτίθενται στην Ντόρα Μπακογιάννη και τη δε βουλευτή της ΝΔ να αποχωρεί εμφανώς δυσαρεστημένη.

Η «καλή ημέρα» από το πρωί φάνηκε

Όλα ξεκίνησαν από το πρωί της Τρίτης, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Μπακογιάννη στο «Ράδιο Κρήτη», έκανε λόγο για «μη χρίσμα» στον δήμο Ηρακλείου, δήλωση που αναστάτωσε τα «γαλάζια» στελέχη που είχαν ταχθεί στο πλευρό του πρώην δημάρχου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας, λοιπόν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, σε μια αποστροφή του λόγου του, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να μην κάνουν ζημιά τα δημοτικά ζητήματα στην προσπάθειά του για την περιφέρεια.

Ωστόσο, όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, αναφέρθηκε στη διαδικασία απαξίωσης των στελεχών της ΝΔ που στηρίζουν τον Βασίλη Λαμπρινό, καλώντας όλους να τα αφήσουν όλα πίσω και να πορευθούν όπως έχει αποφασίσει ο καθένας.

Στο σημείο αυτό, παρενέβη η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο: «Το λέω και το επαναλαμβάνω στήριξη δεν υπάρχει για κανένα στο δήμο Ηρακλείου… τελεία και παύλα!».

Στο πάνελ μαζί με την κ. Μπακογιάννη (όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες του cretalive, βρίσκονταν) ήταν και οι κκ. Βαρούχας και Χαιρέτης, που ενοχλήθηκαν από αυτή τη φράση της. Έτσι, άρχισαν να ψιθυρίζουν κάτι μεταξύ τους, με την κ. Μπακογιάννη να κοιτάζει προς το μέρος τους και να τους επιπλήττει: «Σαν πολύ φασαρία κάνετε εσείς οι δύο!».

Στην κριτική των στελεχών του κόμματος, τα οποία ρωτούσαν την κ. Μπακογιάννη “πώς γίνεται η ΝΔ να μη δίνει στήριξη σε κανέναν όταν ο κ. Χαρδαλιάς (υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του κόμματος) άλλα έχει δηλώσει κι άλλα λέει τώρα η βουλευτής της ΝΔ”, η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη τους το «ξέκοψε», υπογραμμίζοντας πως ένα μεσαίο στέλεχος δεν μπορεί να μεταφέρει καλύτερα την άποψη του προέδρου και πιο πειστικά από εκείνη.

Ωστόσο, τα «γαλάζια» στελέχη που αντιδρούσαν δεν το έβαλαν «κάτω». Όταν τέλειωσε η εκδήλωση, οι κ. Χαιρέτης και Βαρούχας αντεπιτέθηκαν φραστικά στην κ. Μπακογιάννη:

«Με αυτά που λες μας εκθέτεις και μας δημιουργείς πρόβλημα» της είπαν, με την κ. Μπακογιάννη να απαντά πως το θέμα έληξε και πως κουράστηκε να ακούει από το πρωί για το εσωκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τον δήμο Ηρακλείου.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το cretalive.gr, η κ. Μπακογιάννη έφυγε από την εκδήλωση εμφανώς δυσαρεστημένη από την λεκτική επίθεση που δέχτηκε, ενώ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια για το κόμμα που εμφανίζεται να είναι βαριά τραυματισμένο…

(Με πληροφορίες από το cretalive.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα