Νέα κλινική μελέτη σε ανθρώπους για πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Μια ακόμη φαρμακευτιική εταιρεία, αυτή τη φορά η «Novavax Inc.» ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους μ’ ένα πειραματικό εμβόλιο που έχει αναπτύξει για τον κορονοϊό.

Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνα με τη συμμετοχή 130 υγιών ανθρώπων ηλικίας από 18 έως 59 ετών σε δύο περιοχές της Αυστραλίας.

lang="en" dir="ltr">Australia's first COVID-19 vaccine trial underway in Melbourne. “Administering our vaccine in the first participants of this clinical trial is a significant achievement,” said Stanley C. Erck, President and CEO of Novavax. @Alfred_Research https://t.co/MAVM3nZC8u

— Burnet Institute (@BurnetInstitute) May 26, 2020


Περιμένει τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών τον Ιούλιο, τα οποία θα δείξουν αν το εμβόλιο με την κωδική ονομασία NVX-CoV2373 προκαλεί ανοσοποιητική αντίδραση στους συμμετέχοντες. Εάν τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, η Novavax σχεδιάζει μια δεύτερη φάση των δοκιμών σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και με μεγαλύτερο εύρος ηλικιών.

Η δεύτερη φάση των δοκιμών αναμένεται να δείξει επίσης εάν το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο του Covid-19, ανέφερε η «Novavax».

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Novavax», Stanley Erck δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει να ενισχύει την παραγωγή χωρίς να γνωρίζει εάν οι δοκιμές αποδείξουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Φυσιολογικά, επισήμανε, η εταιρεία θα περίμενε έξι με εννέα μήνες για να ξεκινήσει την παραγωγή.

Novavax is selling off its manufacturing business to a Baltimore gene therapy provider, in a move CEO Stanley Erck says will cut the company’s burn rate by more than half. https://t.co/H2nJ4ARkYI

Washington Business Journal (@WBJonline) June 30, 2019


«Πήραμε το ρίσκο και ξεκινήσαμε την παραγωγή σε μεγαλύτερη κλίμακα», δήλωσε σε συνέντευξη και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα εδώ».

Λόγω της προετοιμασίας που έχει γίνει, η «Novavax» ανακοίνωσε ότι θα είναι σε θέση να φτάσει την παραγωγή στις 100 εκατ. δόσεις αυτό το έτος και ενδεχομένως να ξεπεράσει το ένα δισ. το 2021.

Vaccin Covid-19: Novavax va démarrer les essais cliniques, vague d'optimisme – https://t.co/aKOnTTuDVR

— VERGOZ Marie-Eve (@maryaeva06) May 26, 2020

Novavax starts early-stage trial of COVID-19 vaccine in Australia #coronavirus #covid19 @novavaxinc #vaccineshttps://t.co/RFvkdSRDYR pic.twitter.com/0oHsqDLdpV

Market Intelligence: Healthcare (@SPGMIHealthcare) May 26, 2020

#US-based biotechnology company #Novavax has started enrolling participants in #Australia for a clinical trial of its #coronavirus vaccine candidate, NVX-CoV2373 https://t.co/bIIPizoIii

— National Herald (@NH_India) May 26, 2020

Will NVX-CoV2373 be it? #Novavax
Let's bring it home!

The world needs a maricle as individuals are struggling!

Novavax starts clinical trial of its coronavirus vaccine candidate https://t.co/9s3eZEwJyH

— Sohail Sher Ali (@SohailAli123) May 26, 2020


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri