Ναζιστικό σύνθημα ηγέτη της Βέρμαχτ σε τοίχο στρατοπέδου στη Λέσβο – Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ

Ένα ρητό του στρατάρχη της Βέρμαχτ, Έριχ Φον Μάινσταιν, γράφτηκε σε τοίχο στρατοπέδου στη Λέσβο, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις, το σβήσιμό του από στρατιώτες και την καταγγελία του γεγονός από το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, οι βουλευτές Σταύρος Τάσσος, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή με αφορμή

την αναγραφή σε στρατόπεδο «συνθήματος» ναζιστή της Βέρμαχτ, ερωτούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αν «θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και ενέργειες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις;».

Όπως αναφέρουν «στη στρατιωτική μονάδα της Λέσβου, το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, σε τοίχο του στρατοπέδου, με ευθύνη του διοικητή της μονάδας, γράφτηκε “σύνθημα” του ναζιστή στρατάρχη της Βέρμαχτ Manstein».

«Μετά από διαμαρτυρίες στρατευμένων το “σύνθημα” σβήστηκε. Ωστόσο η αναγραφή κειμένου ναζιστή, αποτελεί πρόκληση για τους φαντάρους, αλλά και στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα» σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα