Μήνυμα Μπάιντεν: Σας εκλιπαρώ, φορέστε μάσκα – «Δωρεάν θα διατεθεί το εμβόλιο για κορονοϊό»

Μήνυμα προς όλους τους Αμερικανούς απηύθυνε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με τη χρήση μάσκας και το εμβόλιο, μετά τη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας κρούσης που έχει συγκροτήσει εναντίον του νέου κορονοϊού.

«Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, φορέστε μάσκα. Κάντε το για τον εαυτό σας. Κάντε το για τον γείτονά σας. Η χρήση της μάσκας δεν είναι πολιτική στάση», είπε ο Τζο Μπάιντεν, από το Ουίλμιγκτον, στο Ντέλαγουερ, προσθέτοντας πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για

να αλλάξει τελείως την πορεία της πανδημίας, αμέσως μόλις ορκιστεί.

Δωρεάν το εμβόλιο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως η διαδικασία έγκρισης ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού θα πρέπει να καθοδηγείται από την επιστήμη, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του, ενώ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν αντιμέτωπες με έναν «σκοτεινό» χειμώνα κι ότι ένα εμβόλιο πιθανόν δεν θα είναι διαθέσιμο για μήνες.

Πάντως, όπως δήλωσε, στόχος της προεδρίας του, από 20ης Ιανουαρίου που αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα, είναι «να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες και να εξοπλίσουμε κατάλληλα τους υγειονομικούς». Παράλληλα, επανέλαβε πως είναι ένας πρόεδρος «για όλους τους Αμερικανούς».

Προσέθεσε δε, πως η μέριμνα για τις μειονότητες, θα αποτελέσει νούμερο ένα θέμα για το επιτελείο του, καθώς «ο ιός μας χτυπάει όλους: Λατίνους, μαύρους, όλους». Εξάλλου, υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι «δωρεάν για όλους και θα διατεθεί στην κοινότητα σε επαρκείς ποσότητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα