«Μηχάνημα αυτοκτονίας» που θυμίζει διαστημόπλοιο – Μπαίνεις μέσα και πεθαίνεις σε ένα λεπτό (εικόνες)

Σχεδιάζει να φέρει… επανάσταση στον τρόπο που πεθαίνει κανείς και μοιάζει με… κάψουλα που έχει φύγει από κάποιο διαστημόπλοιο και λειτουργεί με άζωτο. Ο λόγος για το «μηχάνημα αυτοκτονίας» Sarco – συντομογραφία της σαρκοφάγου – που δημιούργησε ο ακτιβιστής – υποστηρικτής της ευθανασίας, Φίλιπ Νίτσκε και το οποίο παρουσιάστηκε σε έκθεση σχετικά με κηδείες στο Άμστερνταμ.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η συσκευή; Ο δημιουργός του υποστηρίζει ότι οι χρήστες πρέπει πρώτα να περάσουν ένα διαδικτυακό τεστ και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν

έναν κωδικό πρόσβασης ο οποίος θα τους δοθεί και θα ισχύει για 24 ώρες. Μπαίνουν στην κάψουλα, κλείνουν την πόρτα και πατούν ένα κουμπί που ενεργοποιεί το άζωτο.

Experience your own virtual VR #euthanasia death in the 3D printed Sarco at the Amsterdam Funeral Expo this Sat 14th and meet the designershttps://t.co/Eb7CZpGf5S pic.twitter.com/gdHX9pVM7e

— Philip Nitschke (@philipnitschke) 10 Απριλίου 2018

Ο Νίτσκε, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι ο άνθρωπος που μπαίνει μέσα στην κάψουλα και ενεργοποιεί τον μηχανισμό θα ζαλιστεί αρχικά από το άζωτο και ο θάνατός του θα επέλθει μέσα σε ένα λεπτό.

Όσο για τον σχεδιασμό του που θυμίζει διαστημόπλοιο ο δημιουργός του αναφέρει ότι ήθελε να δώσει στους χρήστες την αίσθηση ότι ταξιδεύουν στο υπερπέραν.

Assembling the 3D printed Sarco #euthanasia machine display @ Amsterdam Funeral Fair Sat 14 from 10am – 4 pm. Come and take a virtual ride to your peaceful elective death… where ‘art meets its end’! https://t.co/PwLnWmkPL8 pic.twitter.com/Tdcn5dP6JB

— Philip Nitschke (@philipnitschke) 13 Απριλίου 2018

Πάντως όσοι βρέθηκαν στην έκθεση στο Άμστερνταμ είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πώς είναι να κάθεσαι μέσα στην κάψουλα με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Οι εφευρέτες ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ένα πλήρως λειτουργικό μηχάνημα, το οποίο μάλιστα θα μπορεί ο καθένας να το «κατεβάσει» και να το εκτυπώσει τρισδιάστατα.

Keywords
Τυχαία Θέματα