Ένταση στην κηδεία της 13χρονης στην Άμφισσα – «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Οι Ρομά απειλούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αν δεν συλληφθεί ο δράστηςΕκατοντάδες Ρομά από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην ΆμφισσαΣυνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Ολοκληρώθηκε η κηδεία της άτυχης 13χρονης η οποία πυροβολήθηκε μέσα στον καταυλισμό Ρομά στην Άμφισσα. Όπως αναμενόταν, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο ενώ μητέρα και στενοί συγγενείς του παιδιού, ζητούσαν τη σύλληψη

και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη που διαφεύγει.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι βγήκαν από το νεκροταφείο στον δρόμο τον οποίο και έχουν κλείσει, καίγοντας λάστιχα.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, έχει λάβει δρακόντεια ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι Ρομά συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης, έξω από το κατάστημα που διατηρεί ο δράστης και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές ενώ το απόγευμα βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατώντας ξύλα και ρόπαλα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Οι αρχές συνεχίζουν να διερευνούν όλες τις πιθανές κρυψώνες, προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι κρύβεται στα βουνά της περιοχής ενώ έχουν ήδη συλλάβει τον συνεργό του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πάντως, ότι πιθανή σύλληψη του δράστη θα αποκλιμακώσει την ένταση και θα καθησυχάσει τους Ρομά.

«Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος», αναφέρει, από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα