«Κανένας αστυνομικός στη Μόρια δεν νόσησε από φυματίωση», διαβεβαιώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο ιατρικός συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Δημήτρης Πατέστος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Μόρια νόσησαν από φυματίωση, τόνισε κατηγορηματικά ότι «δημιουργείται πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος».

Ο κ. Πατέστος μίλησε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ και όπως είπε, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο κέντρο για άλλη ιατρική προσωπική του περίπτωση,

έκανε και τον έλεγχο μαντού που βγήκε οριακά θετικός, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι ο άνθρωπος νοσεί από φυματίωση.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση αστυνομικού, τόνισε ότι «δεν υπάρχει δεύτερη περίπτωση αστυνομικού. Ας σταματήσουν επιτέλους. Πριν από λίγο καιρό είχαν γράψει ότι υπήρχε κρούσμα Έμπολα ή χολέρας. Αυτά είναι πολύ μεταδοτικά νοσήματα και δεν μπορούμε να τα κρύψουμε αν υπήρχαν. Δεν υφίστανται αυτά τα πράγματα, με θέματα υγείας δεν πρέπει να παίζουμε».

Τα όσα υποστήριξε ο κ. Πατέστος επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ευθύμης Ζιώγας. Μιλώντας επίσης στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, υποστήριξε πως «κανένας αστυνομικός δεν νόσησε από φυματίωση, ούτε νοσηλεύτηκε, ούτε συμβαίνει τίποτα από αυτά που με έκπληξη και εμείς διαβάσαμε».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κανένας, Μόρια, ΚΕΕΛΠΝΟ,kanenas, moria, keelpno