Με Πέιν και Λοτζέσκι στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Ο Άντριαν Πέιν και ο Ματ Λοτζέσκι θα ταξιδέψουν κανονικά για το Κάουνας και τον «τελικό» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή (18/1) για την 19η αγωνιστική της Euroleague. Συνεχίζει εκτός ο Κιθ

Λάνγκφορντ. Την ίδια ώρα ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στις βασικές αρχές, που είναι σημαντικές για μια ομάδα και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δουλεύει σκληρά, για να βελτιωθεί.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν την τελευταία τους προπόνηση στο ΟΑΚΑ, ενόψει του αγώνα με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και πλέον κινούνται σε… λιθουανικούς ρυθμούς. Η «πράσινη» αποστολή θα αναχωρήσει από το «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι της Πέμπτης (17/1) με πτήση charter και θα την ακολουθήσουν φίλοι του «τριφυλλιού», οι οποίοι σε συνεργασία με το «Aktina Travel Group» θα ταξιδέψουν για το Κάουνας.
Στην αποστολή, λοιπόν, θα βρίσκονται κανονικά οι Ματ Λοτζέσκι και Άντριαν Πέιν. Ο αμερικανός «μπόμπερ» δεν προπονήθηκε την Τρίτη (15/1), αφού έμεινε προληπτικά εκτός με ενοχλήσεις στην μέση.

Ο «Λότζο» επέστρεψε, όμως, στη δράση την Τετάρτη (16/1) και έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του Ρικ Πιτίνο. Από την μεριά του, ο Πέιν έκανε την πρώτη του προπόνηση μετά την επιστροφή του στους «πράσινους», θα βρεθεί κανονικά στην αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί επί λιθουανικού εδάφους. Το ντεμπούτο του στην Euroleague αναμένεται να κάνει ο Σον Κιλπάτρικ, που άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο παιχνίδι με την Κύμη.

Αντιθέτως, νοκ – άουτ παραμένει ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο έμπειρος σκόρερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ «έτρεξε» για να προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς του Κάουνας, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, δεν προπονήθηκε αυτή την εβδομάδα, συνεχίζοντας τις θεραπείες του και δεν υπολογίζεται για το ματς με τη Ζαλγκίρις.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση των πρωταθλητών Ελλάδας για το Κάουνας, ο 66χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού», Ρικ Πιτίνο έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Οι βασικές αρχές είναι το κλειδί. Σε κάθε κατάσταση που ανέλαβα, οι βασικοί λόγοι της ήττας δεν ήταν το ταλέντο ή η κακή συμπεριφορά. Απλώς, οι ομάδες χρειάζονταν κάποιον να τονίσει τη βελτίωση στα βασικά σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός δουλεύει σκληρά για να γίνει καλύτερος. Έχει ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών».

Fundamentals are key. Every situation that I’ve taken over, the reasons for losing were not talent or poor attitude, but simply the need for the precise improvements fundamentally at all phases of the game. PAO working hard at getting better. Great group of guys.

— Rick Pitino (@RealPitino) 16 Ιανουαρίου 2019

Ο Σον Κιλπάτρικ δημοσίευσε ακόμα μία φωτογραφία στα… πράσινα, δίνοντας και το δικό του μήνυμα για την συνέχεια. «Κάθε μέρα είναι μία νέα πρόκληση. Σε αυτή την φάση της ζωής μου είμαι έτοιμος για οτιδήποτε έρθει στον δρόμο μου», αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας του αμερικανού, ο οποίος έχει προσθέσει στα hashtags το όνομα του Παναθηναϊκού.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα