Μαρτυρία «κλειδί» αστυνομικού για τη δολοφονία του πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στην Παλλήνη

Στο μικροσκόπιο των αρχών οι τελευταίες επαφές του θύματοςΤο όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν συνηθίζεται για δολοφονικές επιθέσειςΕνδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο 57χρονος δεν είχε μαζί του όπλο, ενώ κατείχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας

Η μαρτυρία ενός αστυνομικού από το Τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής – στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Εσπερίδων – αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού Σπύρου Παπαχρήστου

έξω από ταβέρνα στην οδό Αιόλου της Παλλήνης.

Σύμφωνα με το vima.gr, ο φρουρός της αστυνομικής υπηρεσίας φέρεται να είδε ένα ΙΧ να εξέρχεται με μεγάλη ταχύτητα από την σχετικά ερημική περιοχή της Παλλήνης όπου είχε σημειωθεί λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του πρώην στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δολοφόνος (πιθανόν είχε συνεργό που τον ανέμενε σε ΙΧ ) περίμενε τον πρώην αστυνομικό έξω από την ταβέρνα. Ο 57χρονος νωρίτερα συνέτρωγε με ιδιώτη από τη Μύκονο προκειμένου να λύσουν θέμα στέγασης υπαλλήλων εταιρείας security που υποβοηθούσε ο 57χρονος.

Ο δράστης πλησίασε τον 57χρονο την ώρα που κατευθυνόταν στο ΙΧ του, ένα μαυρο Smart που βρισκόταν κοντά στην ταβέρνα. Το θύμα αρχικά δέχτηκε δύο πυροβολισμούς ενώ στη συνέχεια και κατά την προσπάθειά του να κατευθυνθεί τραυματισμένος προς το εσωτερικό της ταβέρνας, δέχθηκε και τρεις σφαίρες πισώπλατα.

Στο μικροσκόπιο οι επαφές του 57χρονου

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, οι τηλεφωνικές επαφές του θύματος θα εξεταστούν για να εξακριβωθεί αν παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον ενώ θα κληθούν για κατάθεση και οι άνθρωποι που βρέθηκαν μαζί του τις τελευταίες ώρες.

Οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, ένα ZASTAVA των 7,65 mm, δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε δολοφονικές επιθέσεις, ωστόσο έχει μεγάλη διατρητικότητα και διαπερνά και αλεξίσφαιρο γιλέκο, κάτι που μπορεί να ήθελαν να αποκλείσουν οι δράστες σε περίπτωση που φορούσε το θύμα τους.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν» υποστηρίζουν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν εντοπίσει κάποια αιτία που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο της δολοφονίας του.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο 57χρονος παρότι κατείχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας, δεν είχε μαζί του το όπλο του, δείγμα ενδεχομένως ότι δεν είχε κανέναν λόγο να φοβάται.

Πληροφορίες: vima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα