Μανώλης Καλουδάς: Συμπεριφορές σαν του Μπογδάνου είναι ξένες προς τη ΝΔ, εκτός κι αν…

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «όμηρος» στο ίδιο του το κόμμα από συγκεκριμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν μέχρι και οι αστυνομικοί που φυλάνε το κτήριο της Πειραιώς. Το γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανομένων αυτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Το γνωρίζουν οι βουλευτές, το γνωρίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές, το γνωρίζει και μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων.

Τελευταία – μέχρι την επόμενη – «πράξη» η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι η Μαρία Σπυράκη είχε πει ορθά κοφτά τον περασμένο Φλεβάρη, κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ότι «δεν θα είναι υποψήφιος» και ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ξένες προς τη ΝΔ», ο δημοσιογράφος θα είναι τελικά υποψήφιος. Η Μαρία Σπυράκη τα είπε αυτά από το κεφάλι της; Προφανώς όχι. Τα είπε ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Δηλαδή, μετέφερε την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ.

Τι απάντησε τότε ο δημοσιογράφος: «Όχι, δεν κρίνω σκόπιμο να επιτεθώ στη Νέα Δημοκρατία, κυρίως διότι δεν θέλω να εκμεταλλευτούν τα λόγια μου τα ίδια συριζοΜΜΕ και τρολ που δίχασαν το κόμμα κι οδήγησαν τη Σπυράκη σε ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό αυτογκόλ, που μπορεί να έχει κόστος για την παράταξη στην κάλπη».

Όχι, δεν κρίνω σκόπιμο να επιτεθώ στη @neademokratia, κυρίως διότι δεν θέλω να εκμεταλλευτούν τα λόγια μου τα ίδια συριζοΜΜΕ και τρολ που δίχασαν το κόμμα κι οδήγησαν τη Σπυράκη σε ένα άνευ προηγουμένου επικοινωνιακό αυτογκόλ, που μπορεί να έχει κόστος για την παράταξη στην κάλπη

— constantinosbogdanos (@bogdanosk) 15 Φεβρουαρίου 2019


Ενώ είχε κάνει και σχόλιο από την εκπομπή του στο Πρώτο Θέμα Radio, κατά της Μαρίας Σπυράκη, λέγοντας ότι ενώ παίρνει 15.000 ευρώ το μήνα ως ευρωβουλευτής, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις υποχρεώσεις της.

Αφορμή, υπενθυμίζω, για το κόψιμό του κ. Μπογδάνου ήταν ένα σχόλιο του στο Twitter για την ανάγκη να πάνε τανκς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. «Ένα τανκς απ’ έξω (σ.σ. από την ΕΡΤ) και να γυρίσουμε τη σκηνή Ηλία Ρίχτο» έγραψε ένας Χρυσαυγίτης (που έκανε «μπαμ» ότι είναι Χρυσαυγίτης, αφού στην εικόνα προφίλ του είχε το σήμα της ΧΑ) και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος του έγραψε: «Ψήφισε σωστά και το ‘χουμε».

Κατάλαβε το λάθος του ο δημοσιογράφος; Όχι. Διότι αν το καταλάβαινε δεν θα έγραφε: «Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ για να πάψει η ασυδοσία της ΕΡΤ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα».

Οι μαδουροφασίστες της πολιτικής ορθότητας θίχτηκαν που είπα σε ΧΑυγίτη να ψηφίσει ΝΔ για να πάψει η ασυδοσία της ερτ. Λογικό. Θέλουν τους δεξιούς κάτω από την φτερούγα των φίλων τους, των νεοναζί, να ψηφίζουν ΟΧΙ και Θάνου. Χτυπηθείτε όσο θέλετε, αλλά αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα.

— constantinosbogdanos (@bogdanosk) 7 Φεβρουαρίου 2019

Άποψη η οποία δεν έχει κανένα σημείο επαφής με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του: «Έκανα μία πατάτα, το λέω και το ξαναλέω. Στις 03:30 τη νύχτα, επειδή έχω κόψει το κάπνισμα από 1/1/2019 και στριφογύριζα σαν το κοκορέτσι οπότε 03:30 βλέπω κάτι στο κρεβάτι, δεν κατάλαβα ότι ήταν ένα πανάθλιο προφίλ κατάλαβα ένα αστειάκι κατεδάφισης της ΕΡΤ και όχι τανκς, του έκανα ο ηλίθιος ένα like του έδωσα μία απάντηση και αυτό το πράγμα έγινε από τρίχα, τριχιά. Mea culpa».

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολιάστηκε αρνητικά από τους χρήστες των social media. Το ίδιο συνέβη και όταν είχε πει: «Η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και – σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο – λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του αντέδρασε. Από την άλλη μια μάνα – τα είδατε και χθες – είναι λυτή. Και γερνάει και του λέω δεν θα ησυχάσω αν δεν σε κρεμάσω. Καταλαβαίνετε πως είναι ολίγον κάπως».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε χαρακτηρίσει επίσης τον αμετανόητο πραξικοπηματία, Νίκο Ντερτιλή, ως τον «πλέον ακέραιο πραξικοπηματία του ‘67».

Η φράση του πλέον ακέραιου πραξικοπηματία του ’67, Νικολάου Ντερτιλή, “τα πτώματα δεν τα πυροβολούν”, ας βάλει σε σκέψεις όσους παλικαράδες της φακής επικρότησαν όχι την ακινητοποίηση, αλλά το λιντσάρισμα του ναρκομανή/οροθετικού. Θύμισαν αντεστραμμένους χειροκροτητές της MARFIN.

— constantinosbogdanos (@bogdanosk) 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε πει, επίσης: «Αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι… τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο».

Τώρα θα είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την Τόνια Μοροπούλου, την αγωνίστρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα είχε ενδιαφέρουν να συζητήσουν οι δυο τους το θέμα του Πολυτεχνείου. Αρκεί να υπάρχει και μια κάμερα να γράφει.

Έχει πει κι άλλα πολλά, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται στο μυαλό και βαριέμαι, να σας πω την αλήθεια, να ψάξω. Γιατί τα αναφέρω; Γιατί τα περί «τανκς» ήταν προφανώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με αποτέλεσμα να τον κόψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα ψηφοδέλτια.

Στην απόφασή του έπαιξε, επίσης, ρόλο το γεγονός ότι κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία τον σύστηναν ή τον παρουσίαζαν ως υποψήφιο στις αρχές του χρόνου, όταν ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος είχε ξεκαθαρίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψει τέτοια φαινόμενα. Χαρακτηριστικό το περιστατικό στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας Πετραλώνων, στην οποία ανακοινώθηκε ως υποψήφιος, με το ακροατήριο να εκφράζει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τη δυσαρέσκειά του.

Κι όμως, την περασμένη Παρασκευή ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανακοινώθηκε ως υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Αναθεώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την άποψή του ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες προς τη Νέα Δημοκρατία»; Αν ναι, ας βγει να το πει ή έστω να κάνει ένα tweet, απ’ αυτά τα χορηγούμενα. Επειδή, όμως, αποκλείεται να θεωρεί ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεκτές, ο μόνος λόγος που μπορεί να δέχθηκε να κάνει τέτοια κωλοτούμπα είναι επειδή δέχθηκε αφόρητες πιέσεις και βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Από ποιους; Απ’ αυτούς που επέβαλαν τους δικούς τους ανθρώπους και στα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν τέτοια δυναμική πριν τις εθνικές εκλογές, φανταστείτε τι έχουν να κάνουν αν βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Αυτά…

Keywords
Τυχαία Θέματα