Μην κάνετε το λάθος και φέρετε τον Βενιζέλο!

Μην κάνετε το λάθος και φέρετε τον Βενιζέλο!03.06.2019Παρασκήνιο

► Διαψεύσεις από τη Ν.Δ. (με προεξάρχοντα τον Ν. Κακλαμάνη) στα περίεργα σενάρια που φτάνουν ως το... Προεδρικό Μέγαρο
► «Βίος και πολιτεία» με PSI, ΕΝΦΙΑ, θωρακισμένη BMW και «πλάτες» στη διαπλοκή

Φρένο σε οποιαδήποτε φήμη ή σκέψη -αν υπήρξε- για υποψηφιότητα Βενιζέλου στη Ν.Δ.

βάζει με δήλωσή του ο Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα είναι υποψήφιος ούτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ούτε σε καμία λίστα της Ν.Δ.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Κακλαμάνης συστήνει ουσιαστικά προσοχή για να μη γίνει οποιοδήποτε λάθος από τη Ν.Δ. και ανοίξει την πόρτα της στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είτε τώρα είτε μετεκλογικά, π.χ. ως εφεδρεία για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς υπήρξαν σενάρια που ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προωθείται με τη βοήθεια της πλευράς Σαμαρά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πάντως, είναι γεγονός ότι στο ίδιο πνεύμα με τη δήλωση του κ. Κακλαμάνη τοποθετούνται τα στελέχη της Ν.Δ. διαψεύδοντας οποιοδήποτε σενάριο για ένταξη του κ. Βενιζέλου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στο Μοσχάτο αποφεύγουν οποιοδήποτε επίσημο ή ανεπίσημο σχόλιο για τη ρήξη Βενιζέλου και Φώφης Γεννηματά με τη φράση ότι δεν σχολιάζουν τα εσωκομματικά ζητήματα άλλων κομμάτων.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι στη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν θετικά ως προς τη στρατηγική της αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη την αποχώρηση Βενιζέλου από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Και τούτο διότι η ερμηνεία που δίνουν -και καλλιεργείται εμμέσως σε προπαγανδιστικό επίπεδο χωρίς να τη χρεώνεται το ίδιο το Μοσχάτο- είναι ότι η επιλογή της κυρίας Γεννηματά δείχνει μετεκλογική σύμπλευση ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια το κεντρώο και κεντροαριστερό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. που εκπροσωπούν μια «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» στάση δεν έχει άλλο δρόμο από το να στραφεί στην υπερψήφιση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές.

Γάντι

Σε κάθε περίπτωση, η εκδίωξη του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝ.ΑΛ. και η αποχώρηση και άλλων στελεχών του κλίματος Βενιζέλου έρχεται γάντι στον σχεδιασμό της Ν.Δ., που επιδίωκε ήδη πριν από τις ευρωεκλογές την αλληλοσφαγή ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη για την ηγεμονία στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σταμάτης (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά) αντιμετωπίζει με ειρωνική διάθεση την κίνηση της κυρίας Γεννηματά τονίζοντας: «Οταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στον Βενιζέλο και τον Καμίνη και επιλέγεις τον δεύτερο, μην απορείς που απλοί πολίτες ψηφίζουν Βελόπουλο! Αυτός, στο κάτω κάτω, κατέχει και μια “συστατική επιστολή” του Ιησού Χριστού...».

----

Προς τι η εμπιστοσύνη στον καθολικά αποτυχημένο Καμίνη;

Ο Γιώργος Καμίνης, ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων των τελευταίων δεκαετιών, ο άνθρωπος που αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους τόσο στις εσωκομματικές εκλογές για την ίδρυση του ΚΙΝ.ΑΛ. όσο και στις πρόσφατες ευρωεκλογές τερματίζοντας τέταρτος, θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

Προφανώς κάτι μας διαφεύγει. Κάποιο κρυφό χάρισμα θα διαθέτει ο κ. Καμίνης για να επιλεγεί από τη Φώφη Γεννηματά. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η απόφαση. Ο ίδιος είχε τερματίσει μόλις τρίτος στις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς το 2017, λαμβάνοντας περίπου το 12% των ψήφων. «Χαστούκι» έφαγε και στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, καθώς, αν και είχε τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, εκτοπίστηκε από τους Νίκο Ανδρουλάκη και Εύα Καϊλή, αλλά και από τον πρωτοεμφανιζόμενο Νίκο Παπανδρέου.

Οσο για το «έργο» του στην πρωτεύουσα της χώρας, αυτό είναι ομολογουμένως ανύπαρκτο. Περιδιαβαίνοντας στους δρόμους της Αθήνας, αντιλαμβάνεται κανείς τα αποτελέσματα της θητείας του ανεκδιήγητου πρώην δημάρχου, με τις συνοικίες να έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού, τη θλίψη και τη βρομιά να επικρατούν παντού και την εγκληματικότητα να είναι στο ζενίθ. Παρ' όλα τα παραπάνω, η Φώφη Γεννηματά, περί άλλα τυρβάζει, αφού υποστήριξε ότι ο Γιώργος Καμίνης με τα πολιτικά του χαρακτηριστικά σηματοδοτεί τη... διεύρυνση. «Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής» δήλωσε, προκαλώντας πλείστα ερωτήματα.

Ο ίδιος, πάντως, αφού πρώτα ευχαρίστησε την επικεφαλής του κόμματος, «για τη μεγάλη τιμή», χαρακτήρισε έκπληξη την τοποθέτησή του ως επικεφαλής, ενώ ισχυρίστηκε ότι δήθεν δεν είχε συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με την κυρία Γεννηματά. «Κάθε στέλεχος που επιλέγει να μη μετάσχει σε αυτή τη μάχη μάς αφαιρεί κάτι από τη δύναμή μας» σχολίασε, αναφερόμενος στην έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, με όλο τον σεβασμό. Το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ σύνθετο» πρόσθεσε.

----

Αιφνιδιασμός ΣΥΡΙΖΑ από το «διαζύγιο» στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Αμήχανη αντίδραση στις εξελίξεις

Με εμφανή αμηχανία αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά το ηχηρό διαζύγιο της Φώφης Γεννηματά και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Στην Κουμουνδούρου φάνηκαν να αιφνιδιάζονται σφόδρα, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι η κυρία Γεννηματά θα προχωρούσε σε τέτοιας έκτασης ρήξη μέσα στο κόμμα της έναν μήνα πριν από την κάλπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκε η νέα πολιτική κατάσταση που προκύπτει μετά τις αλλαγές των δεδομένων στην Κεντροαριστερά. Παράλληλα, επικρατεί προβληματισμός, καθώς πολλά κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η βίαιη έξοδος του κ. Βενιζέλου σε αυτή τη συγκυρία μπορεί όχι απλώς να εντείνει το ήδη μεγάλο πρόβλημα αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να οδηγήσει τμήμα των πασοκογενών ψηφοφόρων του στην επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ.

Αγχος

Εξ ου και η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου -μόλις έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Καμίνης θα καταλάβει την πρώτη θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ.- φανέρωνε μεγάλο άγχος. «Οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αποκρύψουν ότι αυτό θα σήμαινε και στρατηγική νίκη της Δεξιάς και της Ν.Δ.» σχολίασε η Κουμουνδούρου. Αιχμηρή ήταν η χθεσινή αντίδραση με αφορμή δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. «Ενώ όλοι καταλαβαίνουν ότι η κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κρίνει αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις σκληρές και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές της Ν.Δ. ή θα συνεχίσει με προοδευτική διακυβέρνηση και πολιτικές κοινωνικής προστασίας, η κυρία Γεννηματά επιμένει εμμονικά στο μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

----

«Βίος και πολιτεία» με PSI, ΕΝΦΙΑ, θωρακισμένη BMW και «πλάτες» στη διαπλοκή

Αμετροεπής, αλαζόνας, υπερφίαλος, εγωπαθής... Είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, παρά τα δεινά που έχει προκαλέσει στον τόπο, εξακολουθεί να εμφανίζει τον εαυτό του ως τον «εθνικό σωτήρα». Αμετανόητος και προκλητικός, ο... πατέρας του ΕΝΦΙΑ, ο εμπνευστής του PSI, ο καταστροφέας των μικροομολογιούχων ακόμα και σήμερα ονειρεύεται τον εαυτό του είτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας είτε στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου. Εχοντας προκαλέσει σάλο με τη χρήση της θωρακισμένης BMW των 750.000 ευρώ, πάντα του άρεσε η καλή ζωή και δεν δίστασε να τα βάλει, με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο, ακόμα και με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο αγγλικό δίκαιο, υποθηκεύοντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά στοιχεία της. Και το πιο περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρίας συμβούλου την οποία είχε προσλάβει και πληρώσει για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας. Ο ίδιος βέβαια, ακόμα και σήμερα, επιμένει να... καυχιέται για τα «κατορθώματά» του αντί να απολογείται, ενώ κατέστρεψε κυριολεκτικά δημόσια ταμεία και μικροομολογιούχους, αφήνοντας αλώβητους άλλους κατόχους ομολόγων. Επιπλέον, άφησε «ακούρευτα» τα ομόλογα συγκεκριμένων funds, τα οποία πληρώθηκαν στο ακέραιο, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα, αφού αγόρασαν φθηνά και πληρώθηκαν ακριβά.

Η έμπνευση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μείνει στην ιστορία και για την έμπνευση και εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2011, ως υπουργός Οικονομικών, παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη έναν «έκτακτο» (έτσι τον είχε χαρακτηρίσει) φόρο ακινήτων, γνωστό και ως «χαράτσι» της ΔΕΗ. Το «έκτακτο» τελικά έγινε μόνιμο, με αλλαγή ονομασίας δύο χρόνια αργότερα, και ακόμα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί στενάζουν εξαιτίας του.

Σε κάθε ευκαιρία ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται το έργο της συγκυβέρνησής του με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, απαντώντας σε ερώτηση για το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο - Σαμαρά», είπε: «Αυτό θα μπορούσε να είναι και ένα σύνθημα κολακευτικό για εμάς. Θα έλεγα και ότι δεν ξεχνά όχι μόνο Βενιζέλο - Σαμαρά, αλλά δεν ξεχνά και την κυβέρνηση της ευρύτερης συνεργασίας, την κυβέρνηση Παπαδήμου, και δεν ξεχνά, θα μου επιτρέψετε να προσθέσω, την κυβέρνηση Παπανδρέου, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί υπήρξε μία συνέχεια. Εγώ υπερασπίζομαι όλη αυτή την περίοδο» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της διαπλοκής μέχρις εσχάτων, καθώς είχε προσπαθήσει να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ. «Το νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο και ενώ εκπέμπει την ιαχή “μπροστά, να φάμε τη διαπλοκή”, στην ουσία διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθούν νέα “τζάκια” στον χώρο της ενημέρωσης, που στηρίζονται σε άγνωστα επιχειρηματικά συμφέροντα και συναλλάσσονται με την κυβέρνηση χωρίς δυνατότητα ελέγχου» τόνισε, κάνοντας τον δικηγόρο των καναλαρχών!

Επίσης, έχει ταχθεί υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι, αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετεροφύλων και ομοφύλων. «Η προστασία των δικαιωμάτων, ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας» σημείωσε, προσθέτοντας μάλιστα ότι σέβεται απολύτως την ατομική ηθική και τη χριστιανική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, «αλλά αλλιώς νομοθετούμε ως Πολιτεία».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», ήταν εκείνος που το 2011, από τη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, είχε ανάψει το πράσινο φως για την πώληση της εταιρίας HELLAS SAT, η οποία διαχειριζόταν τον ελληνικό δορυφόρο. Με την υπογραφή Βενιζέλου άρχισε η σταδιακή αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της χώρας μας στον δορυφορικό πόλεμο.

03.06.2019Κλότσησε Βενιζέλο από το Επικρατείας στο... αποστρατείας!Πολιτική /Παρασκήνιο

Το χρονικό της προαναγγελθείσας απόφασης της Φώφης που λειτουργεί σαν ωρολογιακή βόμβα για το κόμμα της!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
βενιζελος, λαθος, χαρατσι δεη, ευα καιλη, psi, ενφια, bmw, ΠΑΣΟΚ, εφεδρεια, σαμαρας, ψηφοδελτια, συριζα, εκλογες, εξηγείται, παπανδρεου, αθηνα, θλίψη, νέα, funds, ελλαδα, θεσσαλονικη, δεη, παπαδημος, μμε, βουλη, φως, hellas, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καμινης, κακλαμανης, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, αποτελεσματα, θλίψη, εγκληματικοτητα, εξοδος, ηθικη, ηττα, μμε, ομολογα, περιεργα, φως, αγχος, αμηχανια, ελεος, ανθρωπος, αφορμη, βοηθεια, βομβα, βραδυ, γεγονος, γινει, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, δηλωσεις, δειχνει, εγινε, ευα, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εμπνευση, εξηγείται, ερχεται, ζευγαρια, ζενιθ, ζωη, ηγεμονια, ιδιο, ιδρυση, ιησου, κυβερνηση, κινηση, κυρια, κομμα, μαξιμου, μοσχατο, νικη, νικο, νικητας, παντα, ουσιαστικα, ουσια, παθος, υπογραφη, πορτα, ρηξη, σεβασμος, σεναριο, συνεχεια, τμημα, φθηνα, φωφη, φωφη γεννηματα, φημη, χερι, δημητρης, εφαρμογη, hellas, χωρα, κομματι, κυριακου, μεινει, πληροφοριες, πωληση, funds, θετικα
Τυχαία Θέματα