Μανώλης Καλουδάς: Σσσσ… Μην μιλάς για τον Σημίτη

«Κάτω τα χέρια από τον Σημίτη». Αυτή είναι ουσιαστικά η απάντηση της Φώφης Γεννηματά, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Δημήτρη Κρεμαστινού, αλλά και του Νίκου Φύλη (προφανώς θα μεγαλώσει κι άλλο η λίστα)!

Όλοι οι προαναφερθέντες έτρεξαν – άλλος πολύ κι άλλος

λίγο – να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον πρώην Πρωθυπουργό και να δηλώσουν δημόσια την στήριξή τους σε αυτόν μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ν’ ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του σε πέντε ελληνικές τράπεζες, καθώς επίσης και της συζύγου του Δάφνης και του αδερφού του Σπύρου.

Φαντάζομαι η αρμόδια Αρχή προέβη στην παραπάνω απόφαση μετά από στοιχεία που προέκυψαν από ανακριτικές διαδικασίες και όχι γιατί δεν τους αρέσει ο Κώστας Σημίτης για τον έναν ή τον άλλον λόγο, ούτε γιατί έχουν τοιχοκολλήσει στα γραφεία τους το περίφημο «δόγμα Πολάκη», για το οποίο μίλησε ο Γιάννος Παπαντωνίου λίγα λεπτά αφού του φόρεσαν τις χειροπέδες.

Ο Σημίτης δεν καταδικάστηκε για κάτι. Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ζήτησε απλά τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών. Αν όλα είναι καθαρά και ωραία, τότε η υπόθεση θα ξεχαστεί, θα μπει στο συρτάρι και ο Σημίτης θα μπορεί να λέει στον ΣΚΑΪ ότι όλο αυτό έγινε για επικοινωνιακούς λόγους.

Τρεις υπουργοί του (συμπεριλαμβανομένου και του Τάσου Μαντέλη) πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη» και δεν πρέπει να γίνει έλεγχος στους τραπεζικούς του λογαριασμούς; Αυτό είναι το λιγότερο που επιβάλλεται να κάνουν οι αρμόδιες αρχές. Όχι μόνο στον Κώστα Σημίτη, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον βρεθεί στο μέλλον στη θέση του, είτε αυτός λέγεται Κώστας Καραμανλής, είτε λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, είτε λέγεται Αντώνης Σαμαράς, είτε λέγεται Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε ο Κώστας Σημίτης αφού ενημερώθηκε σχετικά για την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και βγαίνει λίγη ώρα μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μας λέει από τη Βουλή: «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας». Δηλαδή, ήμαρτον. Εδώ μιλάμε για επίσημη έρευνα, δεν μιλάμε για πολιτική σκευωρία, για fake news, για επιθέσεις από τρολ ή δεν ξέρω τι άλλο. Τι είναι ο Κώστας Σημίτης; Η «ιερή αγελάδα» και δεν πρέπει καν ν’ αναφέρεται το όνομά του;

Στο δικό μου μυαλό το μόνο που καταφέρνουν όλοι αυτοί που μιλούν για πολιτική δίωξη του Κώστα Σημίτη, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δημοσιογράφων, είναι ν’ αποδείξουν ότι 40 χρόνια γινόταν ωμή πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Τίποτα άλλο…

Keywords
Τυχαία Θέματα