Στα «χέρια» του Αρείου Πάγου οι ναζιστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ

Ο Άρειος Πάγος και ο αθλητικός εισαγγελέας έχουν στα… χέρια τους τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις ναζιστικές εικόνες ντροπής που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Κυριακής (19/11), με ομάδα ακροδεξιών να καίει την τουρκική σημαία, ενώ την ίδια στιγμή ύψωναν σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS και χαιρετούσαν ναζιστικά.

Τα όσα απαράδεκτα γεγονότα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση της Εθνικής

μας ομάδας με την Εσθονία για το Nations League, κινητοποίησαν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος ενημέρωσε τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει ήδη στείλει, τόσο στην Εισαγγελέα του Αρείου πάγου κ. Ξένη Δημητρίου όσο και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις νεοναζιστικές εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ, ώστε να ενημερωθούν και να προβούν στις κατά νόμω ενέργειες».

Οπότε απομένει να δούμε τις ενέργειες του Αρείου Πάγου και των αρμόδιων εισαγγελέων για τους νεοναζί που αμαύρωσαν με την παρουσία τους τον αγώνα της «γαλανόλευκης», με στόχο να καταπολεμηθούν αυτά τα φαινόμενα.

Ήδη, τη Δευτέρα (19/11), με ανάρτηση του στο Instagram, με φωτογραφία από την παρουσία του σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, καταδίκασε τα μελανά αυτά γεγονότα του ΟΑΚΑ σε αντιδιαστολή με την κίνηση “fair play” κύπριου αθλητή, τον οποίο βράβευσε: «Στο διεθνές κέντρο ιστιοπλοΐας. Βραβεύοντας τον Κύπριο αθλητή που στη μέση του αγώνα αποσύρθηκε για να δώσει το άλμπουρό του στον Τούρκο αθλητή, ο οποίος διεκδικούσε μετάλλιο και είχε ατύχημα χάνοντας το δικό του. Μεγάλες στιγμές του αθλητισμού… Πλήρης αντιδιαστολή με τα φασιστικά σταγονίδια που αμαύρωσαν με την παρουσία τους την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την εικόνα της πατρίδας και του λαού μας…».

Keywords
Τυχαία Θέματα