«Μαλλιά κουβάρια» Μπουτάρης και δημοτικοί σύμβουλοι

Πόλεμος… ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα Τετάρτη μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και 2 δημοτικών συμβούλων, με αφορμή το ζήτημα της προσωρινής μεταστέγασης του 12ου δημοτικού σχολείου.

Αναλυτικότερα, ο πρώην αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωκράτης Δημητριάδης, με ανακοίνωσή τους χαρακτήρισαν τον Γιάννη Μπουτάρη ως «απόλυτο μονάρχη». Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την επιστολή του δημάρχου, με την οποία τους ζητά εντός τριών ημερών να προχωρήσουν

σε μελέτη για τις εργασίες που χρειάζεται το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μαρία Κάλλας.

«Συμπεριφερόμενος ως απόλυτος μονάρχης που του ανήκει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έδωσε εντολή σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης να εκπονήσουν τεχνικοοικονομική μελέτη για εργασίες συντήρησης […] εντός τριών ημερών! όταν ο ίδιος και οι πολιτικοί προϊστάμενοι-αντιδήμαρχοι δεν κατάφεραν να την εκπονήσουν εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια (730 ημέρες) και να δώσουν λύση σε ένα χρονίζον θέμα που ταλαιπωρεί μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας και τα παιδιά τους», υποστηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στην ανακοίνωσή τους.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, δηλώνοντας πως ο δήμαρχος βρίσκεται σε «πλήρη απόγνωση». «Αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να λύσει το παραμικρό θέμα και παραδίδει τα κλειδιά του δημαρχείου πριν, καν, λήξει η θητεία της διοίκησής του. Μετά από δύο χρόνια εμπαιγμού προς μαθητές και γονείς και περιπετειών στις οποίες τους ενέπλεξε, ο δήμαρχος θέλει να βρει λύση σε τρεις μέρες και μάλιστα μεταφέρει την ευθύνη σε δημοτικούς συμβούλους -ο ένας από τους οποίους είναι δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης.

Η απάντηση της διοίκησης Μπουτάρη

Για «επικοινωνιακά τεχνάσματα και πονηρούς τακτικισμούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις» κάνει λόγο η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στη δική της ανακοίνωση, αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης του 12ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται σε λυόμενο στην οδό Μαρίας Κάλλας, και τονίζει την ακαταλληλότητα του κτιρίου λόγω παλαιότητας.

«Το ζήτημα του 12ου δημοτικού σχολείου φαίνεται πως γίνεται αντικείμενο λαϊκίστικης εκμετάλλευσης από διάφορες πλευρές που προτιμούν να χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά όχι και να λύνουν τα προβλήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 12ο δημοτικό σχολείο δεν κλείνει, ούτε καταργείται. Η σχολική μονάδα παραμένει, οι εκπαιδευτικοί δεν χάνουν τις θέσεις τους, ούτε οι μαθητές χάνουν το σχολείο τους, αλλά προτείνεται η προσωρινή φιλοξενία σε άλλα σχολικά συγκροτήματα, μέχρις ότου βρεθεί λύση για τη μόνιμη στέγασή του», αναφέρει η ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.

«Παρ’ όλα αυτά για ωφελιμιστικούς λόγους κάποιοι, για ψηφοθηρικούς κάποιοι άλλοι, που καμία σχέση δεν έχουν με το πραγματικό όφελος της σχολικής κοινότητας του 12ου δημοτικού σχολείου, επιμένουν στη χείριστη λύση να μην αλλάξει τίποτα», προσθέτει η διοίκηση Μπουτάρη.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο οι κύριοι Κουράκης και Δημητριάδης δήλωσαν ότι είναι σε θέση να εκπονήσουν μελέτη εντός τριών ημερών για τη δομική αποκατάσταση του κτιρίου καθώς και να συμβάλουν στην επίλυση του θέματος της αδειοδότησης για τις σχετικές εργασίες, «αμφισβητώντας τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που έχουν ήδη τοποθετηθεί ως προς το θέμα αυτό με σχετικό υπόμνημα που έχει κατατεθεί στα όργανα του δήμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα