Μάγδα Φύσσα: Μπορούν να μου φέρουν πίσω τον Παύλο; Για ποια δικαίωση μιλάμε; (video)

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε για τη δολοφονία του γιου της Παύλου, και τα γεγονότα που έγιναν εκείνη τη νύχτα, τον ρόλο της αστυνομίας και για τη δίκη που συνεχίζεται«Η δικαίωση για μένα θα ήταν να έφερναν τον Παύλο πίσω. Δικαίωση δεν νομίζω να βρούμε εμείς ποτέ», λέει με πόνο ψυχής

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Πέντε χρόνια από τότε που το ναζιστικό μόρφωμα στη χώρα μας έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Ο Παύλος Φύσσας έγινε, πλέον, το σύμβολο του αγώνα εναντίον του φασισμού στην Ελλάδα… Η μητέρα του πρωτοστατεί στον αγώνα και σε συνέντευξή της στην «Ελληνοφρένεια» συγκλονίζει με όσα λέει.

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε για τη δολοφονία του γιου της και τα γεγονότα που έγιναν εκείνη τη νύχτα, τον ρόλο της αστυνομίας και για τη δίκη που συνεχίζεται.

Με πόνο ψυχής και με λόγια που βγαίνουν δύσκολα μιλάει για το χαμό του Παύλου. «Κάθε φορά που έχει δικάσιμο για την υπόθεση πηγαίνω στο δικαστήριο. Αυτό συμβαίνει για σχεδόν τριάμισι χρόνια. Νιώθω ότι πρέπει να είμαι εκεί. Νιώθω ότι κάνω κάτι για τον Παύλο. Είναι ψυχοφθόρο, αλλά από την ημέρα της δολοφονίας και μετά δεν υπάρχει τίποτα για μένα».

Στην ερώτηση αν θα είναι δικαίωση η όποια απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Σε μια δολοφονία η λέξη δίκαιο που μπορεί να χωρέσει; Η δικαίωση για μένα θα ήταν να έφερναν τον Παύλο πίσω. Βέβαια θέλω να τιμωρηθούν, αλλα αυτό δεν καλύπτει εμάς… Δικαίωση δεν νομίζω να βρούμε εμείς ποτέ. Είναι πολύ λίγα όλα αυτά για μας. Η απόφαση θα καλύψει όλο αυτόν τον κόσμο που παλεύει γιατί δεν πάω μόνο εγώ εκεί. Θα πρέπει όλα τα παιδιά που είναι έξω και παλεύουν, και εννοώ τους αντιφασίστες, να δικαιωθούν. Σε αυτό το επίπεδο θα υπάρχει κάποια δικαίωση».

Αναφέρθηκε και στις στιγμές που έζησε στο νοσοκομείο όταν είχαν μεταφέρει εκεί τον Παύλο. «Έφυγε ήρεμος και χαμογελαστός. Τον είδα εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα