Αυτή είναι η λέξη που δεν σας αφήνει να γράψετε το πληκτρολόγιο του iPhone (εικόνες – video)

Ένα ακόμα πλεονέκτημα έχει το iPhone, ειδικά εάν θέλετε να μην σας… φύγει ή να μη διαβάσετε κάποιο υβριστικό μήνυμα. Βλέπετε, υπάρχουν και οι άνθρωποι που βρίζουν, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Και αναφερόμαστε στα μηνύματα.

Αν λοιπόν κρατάτε στα χέρια σας ένα iPhone μπορεί με έκπληξη να έχετε διαπιστώσει πως όταν γράφετε τη λέξη «f@@@» το τηλέφωνο την αλλάζει και την κάνει «ducking». Όπως ανέφερε ο Κεν Κοτσιέντα, πρώην σχεδιαστής της Apple

που ανέπτυξε για πρώτη φορά το πληκτρολόγιο του iPhone προτού κυκλοφορήσει, ήταν ένας συμβιβασμός που έπρεπε να γίνει. «Αποφασίσαμε να το διορθώνουμε προκειμένου να μην εισάγονται λέξεις στο κείμενο που δεν θα θέλατε ποτέ να στείλετε στην γιαγιά σας», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Business Insider.

Το κλειδί στο πληκτρολόγιο του iPhone είναι να ενεργοποιηθεί η λειτουργία αυτόματης διόρθωσης. Το πληκτρολόγιο είναι μια δέσμη κουμπιών σε μια μικροσκοπική οθόνη αφής και βασίζεται στο iPhone για να μαντέψει τι πραγματικά θέλατε να πληκτρολογήσετε. Μόνο που μερικές φορές το να μαντέψει τι λέξη προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε, είναι πολύ δύσκολο, εξήγησε ο Κοτσιέντα.

«Το γεγονός είναι πως όταν πληκτρολογείτε την άσχημη αυτή λέξη, ίσως προσπαθούσατε να πληκτρολογήσετε το όνομα των υδρόβιων πτηνών, κι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα πλήκτρα f και d βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση κι αυτό κάναμε. Συζητήσαμε για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρεται αυτό το λογισμικό. Είναι δύσκολο. Οι αποφάσεις αυτές μερικές φορές είναι πολύ κρίσιμες», εξήγησε ο Κεν Κοτσιέντα.

Στην πραγματικότητα, προτού κυκλοφορήσει το iPhone, ο Κοτσιέντα έπρεπε να διερευνήσει τις πραγματικά κακές λέξεις, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα αναδυθούν τυχαία εξαιτίας μιας αυτόματης διόρθωσης. Μιλάμε για όρους που ποτέ δε θα θέλατε να πείτε.

«Ανακαλύψαμε ότι έπρεπε να προσθέσουμε λέξεις που δεν θα έλεγες ποτέ σε μια ευγενική ομιλία – όπως φυλετικές ή εθνοτικές βρισιές. Έπρεπε να ερευνήσουμε και να συλλέξουμε αυτές τις λέξεις και να τις προσθέσουμε στο λεξικό του iPhone», είπε ο Κοτσιέντα και συνέχισε: «Μοιάζει με μια περίεργη άσκηση, αλλά αυτές οι λέξεις ήταν στο λεξικό, με ειδική επισήμανση να μην προσφέρονται ποτέ ως διόρθωση, έτσι ώστε το λογισμικό να μην σας βοηθάει ποτέ να πληκτρολογήσετε αυτές τις λέξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα