Μάχη δίνει ο 25χρονος που προσβλήθηκε από κορονοϊό χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα (video)

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ημέρες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση ότι η 17χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη με κορονοϊό από τον 15αύγουστο στο ΑΧΕΠΑ κέρδισε τη μάχη και θα πάρει εξιτήριο.

Πρόκειται για μια κοπέλα που αρρώστησε μετά από διακοπές και είδε την υγεία της να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στη ΜΕΘ, παρότι δεν υπέφερε από κανένα υποκείμενο νόσημα. Ένας νέος άνθρωπος έδινε μάχη για τη ζωή του και το παράδειγμά του ανέτρεπε

τη θεωρία ότι ευάλωτοι είναι μόνο όσοι έχουν επιβαρυμένη υγεία.

Ο κορονοϊός, δυστυχώς, δεν κάνει διακρίσεις και υπάρχει και άλλο παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Πρόκειται για τον 25χρονο που το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε από τη Σύρο στην Αθήνα και εισήχθη απευθείας στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο νεαρός υποβλήθηκε σε δύο τεστ, ένα στο νοσοκομείο Αττικό κι ένα δεύτερο στο κέντρο Υγείας της Τήνου και αμφότερα ήταν αρνητικά. Βλέποντας την υγεία του να επιδεινώνεται, έκανε και τρίτο στη Σύρο που βγήκε θετικό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα μέσα σε ειδική κάψουλα.

Ο 25χρονος δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα υγείας, έκανε καλή και αθλητική ζωή κι όμως χτυπήθηκε από τον ιό. Το ευχάριστο είναι ότι η κατάστασή του χαρακτηρίζεται μεν κρίσιμη, ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα