Κούδας: Δεν χωράνε ο ρατσισμός και η βία στο ποδόσφαιρο και στη ζωή

Ο μεγάλος Γιώργος Κούδας συμμετέχει στην πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό, το «Παρατηρητήριο Ενάντια στη Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό» και μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Άλλη Διάσταση» για το συγκεκριμένο γεγονός. Μίλησε πριν από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Μία από τις εμβληματικότερες μορφές

του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκε στον φασισμό, στον εθνικισμό και στη βία.

«Είχα δύο εξαιρετικούς γονείς, ιδιαίτερα ο πατέρας μου με γαλούχησε με πράγματα και ιδανικά για τη ζωή. Ο πατέρας μου είχε βιώσει το φασισμό, γλίτωσε στο παρά πέντε, όταν έμπαιναν τα στρατεύματα στη Γερμανία, από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όταν του έλεγα, “μπαμπά αυτοί δεν είναι άνθρωποι;”, “όχι”, μου έλεγε, “αγόρι μου, δεν είναι άνθρωποι, ο Θεός δεν τους έπλασε ανθρώπους, τους έπλασε κτήνη”», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κούδας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορούν να απαλειφθούν τα φαινόμενα του φασισμού μέσα στο χώρο του αθλητισμού, ο πρώην σπουδαίος άσος υπογράμμισε: «Δεν χωράει ούτε ο ρατσισμός, ούτε η βία, ούτε όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο ποδόσφαιρο, εγώ με αυτές τις αρχές γαλουχήθηκα. Αν βγάλεις ένα γράμμα, ο αθλητισμός γίνεται αλητισμός. Αν υπάρχει αγάπη για τον πλησίον σου, μπορείς να τον φέρεις κοντά σου και να του πεις ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία σήμερα και ότι πρέπει να βλέπουμε το μέλλον με αγάπη, αν δεν συμπορευτούμε, αν δεν κατανοήσουμε αυτά που μας κάνουν κακό και σαν λαό και σαν ανθρώπους, δεν έχουμε μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα