Κορονοϊος: Συμφώνησαν για τακτικές διαβουλεύσεις οι ηγέτες της ΕΕ για την αντιμετώπιση του

Ο ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, να πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση με στόχο τον συντονισμό των μέτρων κατά του Covid-19, καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

«Υπήρξε συμφωνία ότι θα έχουμε διαβουλεύσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση πλέον σχετικά με τις καλύτερες μεθόδους και τις καλύτερες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος Covid-19», δήλωσε την Παρασκευή (16/10) ο πρωθυπουργός

της Ιρλανδίας Μίχολ Μάρτιν, ενώ ο ιταλός ομόλογός του Τζουζέπε Κόντε πρόσθεσε ότι οι τηλεδιασκέψεις αυτές θα συμβάλουν στον συντονισμό των κινήσεων ως προς την ιχνηλάτηση, την επιβολή περιοριστικών μέτρων, τα εμβόλια και τις θεραπείες.

Για τον κορονοϊό είχε μιλήσει την Πέμπτη (15/10) και ο έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας, εκτός των άλλων: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, συνολικά, στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του CΟVID. Εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να λάβουμε μέτρα τοπικού χαρακτήρα δε θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα