Κασιδιάρης: Δε γίνεται ένα δικαστήριο να κρίνει με 20.000 βίαιους διαδηλωτές απ’ έξω

Αίτημα αναστολής κατέθεσε στο Εφετείο Αθηνών ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν γίνεται ένα δικαστήριο να τον κρίνει με 20.000 βίαιους διαδηλωτές

απ’ έξω, εννοώντας την αντιφασιστική διαδήλωση τη μέρα της ανακοίνωσης των ποινών.

Αναλυτικά τα όσα είπε και όπως καταγράφθηκαν από το GoldenDawnWatch:

«Θα υποστηρίξω το αίτημά μου κυρία Πρόεδρε. Έχω προσέλθει για να διεκδικήσω το διαίωμα μου σε αναστολή και να διακυρήξω την αθωότητα μου που δε στηρίζω μόνο στη δική μου άποψη, αλλά από τα πρώτα στάδια της διαδικασίας έχει ο ίδιος εφέτης εισηγητής με τρανταχτά επιχειρήματα, και η Εισαγγελέας για 8 ώρες το ανέπυτξε, πληρώ όλες τις προϋποθέσεις αναστολής.

Έχω γνωστή διαμονή… έχω γνωστή την κατοικία μου, δε είμαι σε καμια περίπτωση ύποπτος φυγής. Όταν έκατσα στη φυλακή για την οπλοκατοχή τόνιζα ότι είμαι αθώος και η αθώωσή μου με βεβαίωσε ότι δεν υπήρχε το κακούργημα για το οποίο προφυλακίστηκα. Ομοίως ζητώ το δικαίωμα να πάω στο δεύτερο βαθμό και να αθωωθώ. Μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση, μέχρι να τελειώσει το Εφετείο θα έχω εκτίσει την εξοντωτική ποινή που μου έχει τεθεί. Θα χάσω το δικαίωμα σε δεύτερο βαθμό. Επίσης σε ό, τι αφορά την βλάβη, θα αναφερθούν οι συνήγοροί μου για την οικογένειά μου. Η βλάβη σε εμένα θα είναι ανεπανόρθωτη.

Ξεκίνησα επιχείρηση στο αντικείμενό μου, αλλά κυρίως έγκειται στο ότι για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή και δε θα έχω το δικαίωμα να πάω στο δεύτερο βαθμό, από τη στιγμή που ο χρόνος δε θα αρκέσει. Η εξοντωτική ποινή των 13 ετών με εξοντώνει ηθικά, πολιτικά, και ανθρώπινα.

Έχουν ήδη παραβιασστεί όλα όσα προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ΕΣΔΑ [για το τεκμήριο αθωότητας]. Δε γίνεται ένα δικαστήριο να κρίνει με 20.000 βίαιους διαδηλωτές απ’ έξω, φορείς εξουσίας να έχουν προαναγγείλει δικαστικές αποφάσεις, να έχουν πιέσει με τροπο αθέμιτο για την καταδίκη μου, με όλους να έχουν τοποθετηθεί πριν την έκδοση απόφασης […] Μη μου στερήσετε το δικαίωμα του δεύτερου βαθμού, που δικαιούται ο κάθε πολίτης. Η αθωότητά μου βασίζεται σε 7ωρη πρόταση της Εισαγγελέα, σε εισήγηση του αρμοδίου Εφέτη, δηλαδή σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς που τόνισαν ότι είμαι αθώος.

Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις του νόμου ώστε να μου δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα