Κορονοϊός: Συλλήψεις και πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων στα νησιά – Χειροπέδες στη Μύκονο για πάρτι σε βίλα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού. Έγιναν ξανά συλλήψεις και πρόστιμα, ειδικά στα νησιά. Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στη Μύκονο για πάρτι σε βίλα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (14/08) διενεργήθηκαν 57.915 έλεγχοι σ’ όλη την Ελλάδα και διαπιστώθηκαν:

Μία παράβαση για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα στην Κρήτη (πρόστιμο 10.000 ευρώ και 3ήμερη αναστολή λειτουργίας)19 παραβάσεις και δύο συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων (σ.σ. χρήση μάσκας, πελάτες/τ.μ., αποστάσεις κ.α.)Πέντε για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF για ταξιδιώτες281 για μη χρήση μάσκας ή μη τήρηση απόστασης, εκ των οποίων τα 61 στη Θεσσαλονίκη, τα 48 στην Πελοπόννησο και τα 34 στην ΑττικήΠαράλληλα, στο νησί της Μυκόνου συνελήφθη ένα άτομα για διατάραξη κοινής ησυχίας, λόγω της διενέργειας πάρτι σε ιδιωτική βίλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί:

28 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τα μεσάυνχτα254 παραβάσεις (21 συλλήψεις) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων62 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF5.196 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας

Ιόνια νησιά: Συλλήψεις και πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων

Έξι συλλήψεις και επιβολή προστίμων πολλών χιλιάδων ευρώ έφεραν, το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά, από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα σημειώθηκαν δύο συλλήψεις και μία στους Παξούς, για παράβαση της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, και επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ έκαστος και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

Μία παράβαση σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, για μη τήρηση του μέτρου των επιβεβλημένων τετραγωνικών ανά άτομο με επιβολή διοικητικού προστίμου επίσης 10.000 ευρώ, καθώς και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, ενώ πρόστιμα 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας, επιβλήθηκαν σε καταστηματάρχες σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο λόγω της παράβασης της απαγόρευσης όρθιων πελατών.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ σε 20 στην Κέρκυρα και 5 στην Κεφαλλονιά, για μη χρήση μάσκας

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε βάρος των έξι συλληφθέντων στα Ιόνια Νησιά, θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα