Συνεχίζει τους ελιγμούς το Oruc Reis – Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν λυγίζει – Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ (video)

15:57 15/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ελιγμούς επιδίδεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αρχικά στρεφόμενο νοτιοανατολικά με πορεία πλέον δυτικά, παραμένοντας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παρακολουθείται στενά από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο 100% της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

«Η Ελλάδα δεν λυγίζει. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν και ανταποκρίνεται στις

προκλήσεις, με την σωφροσύνη, την αυτοσυγκράτηση, αλλά και την ακράδαντη αποφασιστικότητα αφού γνωρίζει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της», δήλωσε o Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος από την Τήνο όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου και την 80η επέτειο από τον τορπιλισμό του ευδρόμου «ΕΛΛΗ»

Το κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλο το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, διοικητές, κυβερνήτες και πληρώματα εκφράζοντας υπερηφάνεια για την «επιδειχθείσα ετοιμότητα και την απόλυτα επιτυχή αντιμετώπιση της κατάστασης και των προκλήσεων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του «για τον επαγγελματισμό, τη ναυτοσύνη, την ψυχραιμία, την αυταπάρνηση, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα» που επέδειξε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, και ειδικά το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα